Social

Peste 1.400 de giurgiuveni vor primi gratuit lemne de foc

O tonă de lemne pentru fiecare beneficiar de ajutor social din municipiul Giurgiu sau pensionar cu un venit sub 400 de lei. Consiliul Judeţean a decis recent acordarea unui asemenea sprijin, lemnele provenind din arborii ce vor fi tăiaţi în urma unor lucrări efectuate pe mai multe drumuri judeţene. 

1.438 de giurgiuveni vor primi, în perioada următoare, lemne pentru foc sub formă de ajutoare materiale de la Consiliul Judeţean, un proiect de hotărâre în acest sens fiind aprobat în şedinţa extraordinară de săptămâna trecută. Materialul lemnos provine din tăierea arborilor situaţi pe drumurile judeţene 503, 503 A, 504, 504 A, 505 şi 507. În ceea ce priveşte ultimele patru căi de acces, preşedintele Dumitru Beianu a precizat că vor fi scoşi din rădăcini plopii care au depăşit perioada de maturitate, fiind uscaţi în întregime sau parţial. „În special în sezonul rece, dar nu numai, din cauza vântului, a încărcării lor cu gheaţă şi chiciură, s-a întâmplat uneori ca unii arbori să cadă pe şosea şi să producă accidente sau incidente în trafic”.

Legat de drumurile 503 şi 503 A, Dumitru Beianu a specificat că arborii situaţi pe margini trebuie tăiaţi, întrucât proiectul de reabilitare a celor două căi de acces prevede lărgirea părţii carosabile, dar şi amenajarea şanţurilor de scurgere a apei, iar arborii au aliniamentul chiar pe locul unde vor fi realizate lucrările respective.

„Opt metri este numai zona drumului, după care urmează zona de şanţuri care sunt neapărat necesare pentru a fi colectate apele pluviale. În aceste condiţii, aliniamentul arborilor se află în interiorul suprafeţei acesteia şi este nevoie de tăierea lor ca să fie realizate respectivele investiţii”, a spus Beianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat la sfârşitul săptămânii trecute că, împreună cu municipalitatea, s-a stabilit ca lemnele provenite din tăierea arborilor să ajungă la beneficiarii de ajutor social din municipiul Giurgiu.

„Prin acest program pe care îl vom pune în aplicare vom aloca fiecărui beneficiar de ajutor social aproximativ o tonă de material lemnos, tăiat, pe care îl vom şi duce la adresa fiecăruia dintre aceşti giurgiuveni, cu ajutorul Direcţiei Judeţene de Transport şi a firmei Euro Grup din subordinea Consiliului Judeţean”, a subliniat Beianu.

Edilul a precizat că tăierea, transformarea copacilor în lemne de foc cât şi transportul acestora la domiciliul giurgiuvenilor va dura maximum 2 luni şi jumătate. Pe de altă parte, Beianu a mai declarat că rădăcinile arborilor şi ramurile acestora vor ajunge la primăriile situate de-a lungul drumurilor judeţene menţionate, aflate în proces de modernizare, autorităţile locale respective fiind libere să le utilizeze aşa cum consideră de cuviinţă. Este de menţionat că au votat împotriva acestui proiect de hotărâre consilierii judeţeni ai PDL.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!