La zi

Peste 1.600 de candidaţi au susţinut luni în judeţul Giurgiu prima probă scrisă a Bacalaureatului

bacLa Giurgiu, cei peste 1.600 de candidaţi au intrat în sălile de examen în jurul orei 7.30. După aproape două ore au fost aduse subiectele, iar tinerii au avut la dispoziţie trei ore pentru a le rezolva.

Nu doar elevii au avut emoţii ci şi părinţii lor care au ţinut să-i aştepte la ieşirea din examen

Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei Naţionale a hotărât ca proba obligatorie la limba şi literatura română să aibă subiecte diferite la profilul real şi uman. Pentru fiecare profil au existat câte trei subiecte. La uman, primul subiect a fost un text la prima vedere din “Accidentul” de Mihail Sebastian. Al doilea subiect viza importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent în timp ce la al treilea trebuia scris un eseu despre tema şi viziunea într-o poezie aparţinând simbolismului. De cealaltă parte, la profilul real, primul subiect a constat într-un text la prima vedere din “Scrinul negru” de George Călinescu care a vizat cunoştinţe de vocabular, al doilea subiect un text argumentativ despre alegerea unui model în viaţă în timp ce la ultimul subiect candidaţii au trebuit să scrie un eseu pornind de la o poezie la alegere aparţinând lui Tudor Arghezi, Lucian Blaga sau Ion Barbu.

Candidaţii au recunoscut că cea mai mare bătaie de cap le-a dat-o subiectul al treilea pentru că nu se aşteptau ca subiectul să fie legat de poezie. Cu toate acestea spun că începutul a fost bun şi că speră să continue la fel şi la următoarele probe.

Peste 50 de poliţişti şi jandarmi au asigurat ordinea în judeţul Giurgiu la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Următoarea probă, Limba şi literatura maternă, va avea loc mâine. Pe 3 iulie este programată proba oblgatorie a profilului, iar pe 5 iulie cea a profilului şi specializării.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!