Politic

Piramida dictaturii lui Băsescu ne-a adus pe malul prăpastiei

Câţiva membri marcanţi ai PSD-ului local au vorbit zilele acestea, în intervenţii TV, în favoarea participării masive la Referendum, plus votul aferent. Respectiv un Da hotărât în favoarea volatilizării complete a lui Băsescu de la Cotroceni.

Dincolo de puseele electorale şi de subiectivitatea firească unor membri de partid (fie şi) într-o micro campanie electorală, Aurelia Dobre şi Sergiu Bratu – pentru că de domniile lor este vorba – au rostit destule adevăruri. Vicepreşedinta PSD Giurgiu Aurelia Dobre a amintit de haosul generalizat generat de către PDL prin noianul de minciuni abrupte: nu se vor micşora salariile, exact asta s-a petrecut, nu se vor tăia pensiile, vârstnicii României au atins limita disperării, nu se vor închide spitalele, dar nici şcolile, sute de unităţi spitaliceşti şi educaţionale şi-au sigilat porţile. Inclusiv apartenenţa PDL-ului la Partidul Popular European, cu o viziune de austeritate dură a crizei economice actuale, faţă de PSD, care face parte din Partidul Socialiştilor Europeni – formaţiune fidelă unei cu totul alte politici, mult mai flexibile, a fost pusă pe tapet de către doamna Dobre, totul concurând spre un vot anti Traian Băsescu pe 29 iulie.

Cât îl priveşte pe avocatul Sergiu Bratu, decanul Baroului Giurgiu, acesta şi-a manifestat dezamăgirea faţă de eticheta ce ne-a fost pusă pe plan extern. Nouă, românilor, ca şi societate. Prima dată după 1948, societatea românească a ajuns să fie împărţită între puşcăriabili şi nepuşcăriabili. Şi asta pentru că sub Băsescu, în secunda unu în care îndrăzneai să ridici glasul ţi se făcea dosar. ”Piramida dictaturii lui Băsescu ne-a adus pe malul prăpastiei şi este timpul să luăm atitudine. O putem face cât se poate de facil duminică, 29 iulie. Nu este normal ca într-un stat democratic să se facă justiţie prin mass media. O spun cu cea mai netă responsabilitate, pentru că sunt de meserie. Justiţia în România lui Băsescu s-a făcut cu televiziunea. Este inacceptabil ca judecătorul să nu mai poată avea o altă părere decât cea pe care i-o impunea organul de urmărire penală… Asta a fost România creionată de Traian Băsescu.”, a menţionat, printre altele, Sergiu Bratu.

Virgil MOCANU 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!