La zi

Platforma „Împreună”, cea mai mare platformă civică din România, se alătură Coaliţiei pentru Familie 

Peste 1.000 de organizaţii şi intelectuali din toate colţurile ţării

s-au reunit în Platforma civică „Împreună”, lansată oficial în Bucureşti pe 15 septembrie, având ca obiectiv susţinerea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul stabilirii definiţiei căsătoriei ca fiind între un bărbat şi o femeie.
În acest fel, Platforma „Impreună” devine a treia mare forţă civică care, împreună cu Comitetul Naţional de Iniţiativă şi cu Coaliţia pentru Familie, susţine acest demers democratic, fără precedent în România.
Purtătorul de cuvânt al Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, avocat Ana Corina Săcrieru a subliniat că politicienii „nu pot desconsidera dorinţa românilor de definire în Constituţie a instituţiei căsătoriei”.
„Clasa politică românească trebuie să înţeleagă că nu poate desconsidera dorinţa milioanelor de români care îşi doresc definirea şi în Constituţie a instituţiei căsătoriei. Avem o definiţie în Codul civil care spune că avem căsătorie între un bărbat şi o femeie. Milioane de români au semnat ca această definiţie să fie menţionată şi în Constituţie. Singurul lucru care se impune este organizarea acestui referendum pentru ca toată lumea să vină şi să voteze potrivit  conştiinţei”, a adăugat Săcrieru.
Preşedintele Comitetului naţional de iniţiativă cetăţenească, Mihai Gheorghiu, a menţionat că multe dintre organizaţii sunt mici, dar apără „valorile fiinţei româneşti”.
„Toţi aceşti oameni s-au strâns împreună pentru a spune DA referendumului pentru modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţie. E încă un semnal înaintea votului decisiv că societatea românească doreşte acest referendum şi doreşte această modificare Constituţională, doreşte ca normalitatea să fie regula societăţii noastre şi a sistemului juridic şi constituţional”, a spus Gheorghiu.
Prima declaraţie a platformei Împreună cere  Parlamentului să nu mai tergiverseze organizarea referedumului pentru revizuirea Constituţiei:
„Respingem categoric încercarea clasei politice româneşti de tergiversare, atât a punerii pe ordinea de zi a Camerei Senatului spre adoptare a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţia României, cât şi a organizării propriu-zise a referendumului.
Solicităm membrilor Senatului să pună imediat pe ordinea de zi proiectul de lege sus-menţionat. În acest sens, prezenta Declaraţie este înaintată Senatului sub calificarea cererii
imperative a societăţii civile, adresată membrilor Senatului cu acest obiect de a pune imediat pe ordinea de zi a proiectului de lege privind modificarea art. 48 alin. 1 din Constituţia României.
Solicităm clasei politice româneşti şi tuturor instituţiilor publice constituţionale să procedeze de urgenţă la organizarea referendumului solicitat de cele 3 milioane de români. În caz contrar – respectiv în ipoteza neorganizării referendumului ori în ipoteza tergiversării lui de o asemenea manieră încât data la care s-ar putea organiza să fie una total nepotrivită raportat la calendarul activităţilor societăţii (respectiv lunile decembrie – februarie) noi, societatea civilă, vom considera aceasta o sfidare a voinţei juridice a poporului român.
Solicităm instituţiilor publice abilitate să determine sistarea campaniei de defăimare publică a românilor care au semnat ori care susţin iniţiativa civică ce face obiectul prezentei Declaraţii, tocmai pentru asigurarea climatului legal şi democratic pentru finalizarea acestui demers de către factorii instituţionali prevăzuţi de lege.
Respingem, totodată, orice încercare de politizare sau de confiscare politică a iniţiativei cetăţeneşti a celor 3 milioane de cetăţeni români”, se arată în Declaraţia de la Bucureşti.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!