Actualitate

GELU VOICU A CÂNTAT PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE DE LA CĂMINUL DIN HOTARELE

Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, judeţul Giurgiu, a fost gazda unui spectacol deosebit, care i-a încântat pe cei 32 de beneficiari de servicii sociale  din acest centru, având vârste cuprinse între 65 şi 91 de ani.
 “Cânt şi voie bună” este spectacolul organizat vineri, 22 septembrie 2017, pentru  persoanele vârstnice instituţionalizate în  căminul din localitatea  Hotarele, la iniţiativa doamnei Maria Holtzhauser, cu sprijinul mai multor persoane care au dorit să se implice pentru  a  le  face acestora o bucurie.
Interpreţii care au susţinut spectacolul pentru persoanele vârstnice au fost îndrăgitul artist Gelu Voicu, acompaniat la vioară de Aurel Lăutaru, dar şi Trupa Reverence din Piteşti, compusă din Remus şi Vera Negoşanu (solistă şi instrumentist muzică uşoară), precum şi Rodica Oprican şi Mihai Andreescu (solistă şi instrumentist muzică populară).
Înainte de începerea spectacolului, preotul din localitatea Hotarele, Adrian Cazacu, a sfinţit icoana pictată în holul căminului de către artistul plastic Daniela Chirculescu.
Spectacolul a început la ora 17 şi a durat patru ore, spre încântarea persoanelor vârstnice şi a  personalului căminului.
Iniţial, Gelu Voicu a cântat  primul, grăbindu-se spre un alt eveniment. Spre surpriza şi bucuria  tuturor, a revenit la cămin după o oră şi a reluat spectacolul, împreună cu ceilaţi interpreţi.
Nu este prima dată când Gelu Voicu răspunde invitaţiei doamnei Maria Holtzhauser de a cânta la un cămin pentru persoane vârstnice din judeţul Giurgiu; în luna martie a acestui an,  a cântat pentru beneficiarii de servicii sociale din căminul din  localitatea Singureni. Şi atunci dar şi acum, Gelu  Voicu  le-a vorbit persoanelor vârstnice  despre privilegiul pe care-l au de a ajunge la apusul vieţii. Nu toată lumea are acest dar de a ajunge ”bătrân”, a spus artistul, emoţionat. Acesta a interacţionat permanent cu  beneficiarii serviciilor sociale şi a afirmat că respectă şi iubeşte persoanele vârstnice, fiind cunoscută dragostea lui mare pentru bunicii lui.
Prin cântecele lor, toţi soliştii au  dăruit emoţie şi voie bună  persoanelor vârstnice din acest cămin.
Printre noi a fost a fost prezentă şi o zână (Loredana Andreea Topciu), care a adus praf magic şi căreia fiecare bătrân i-a spus o dorinţă…Sper ca  la următoarea noastră vizită aici  să le putem îndeplini dorinţele!”,  a declarat Maria Holtzhauser, cea care a avut iniţiativa organizării  tutoror spectacolelor susţinute la căminul din Hotarele, de la data dării acestuia în folosinţă, în luna decembrie 2016.
De la eveniment nu a lipsit Diana Apostoiu (Kids Club), care a prezentat spectacolul dar a şi susţinut cu o parte din produse, cina festivă.
Sponsori au fost restaurantele Dynos şi Trattoria-Camera de Comerţ.
Conducerea Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, instituţie în subordinea căreia se află căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, adresează mulţumiri tutoror celor care au făcut posibilă organizarea acestei acţiuni şi s-au implicat pentru a aduce bucurii persoanelor vârstnice instituţionalizate în acest cămin.
 
Denisa Cristescu
Consilier Compartimentul Relații cu mass-media
D.G.A.S.P.C. Giurgiu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!