Actualitate

PNL Giurgiu îi va apăra pe cei care sunt controlaţi abuziv la comanda PD-L

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, vicepreşedinte al Organizaţiei PNL Giurgiu, a anunţat că formaţiunea liberală va acorda asistenţă juridică gratuită celor care sunt amendaţi abuziv în urma controalelor efectuate de diverse instituţii ale statului, la comanda politică a conducerii PD-L Giurgiu. Dumitru Beianu a arătat că ţinta unor astfel de controale o reprezintă primarii opoziţiei sau membrii ori susţinătorii PSD şi PNL.

„Directorii instituţiilor deconcentrate sunt invitaţi, vinerea, la sediul PD-L şi sunt întrebaţi ce amenzi au mai fost aplicate primarilor sau susţinătorilor PSD şi PNL. Acestor directori li se trasează teme şi sarcini în acest sens, sunt trimişi să îi hărţuiască şi să îi amendeze pe aleşii locali ai opoziţiei sau pe cei care susţin PSD-ul sau PNL-ul. Sunt aplicate amenzi de zeci şi sute de milioane de lei pentru motive închipuite. Organizaţia PNL Giurgiu va acorda asistenţă juridică gratuită celor aflaţi în astfel de situaţii şi care vor declanşa acţiuni pentru a se apăra de astfel de abuzuri”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Pe de altă parte, Dumitru Beianu a acuzat conducerea PD-L că dezavantajează în mod voit comunităţile conduse de primari ai opoziţiei, în timp ce primăriile PD-L sunt favorizate în mod excesiv la alocarea de fonduri guvernamentale. „Prin programul de finanţare a proiectelor privind reţelele de alimentare cu apă, au primit bani doar primăriile PD-L, aşa cum se întâmplă, de altfel, de mai bine de doi ani. Localităţile care au primari de altă culoare politică sunt ignorate de conducerea PD-L, deşi toate au nevoie de canalizare şi mai ales de reţele de alimentare cu apă. Sunt localităţi unde mor copiii din cauza apei din puţuri, sunt localităţi unde apa potabilă este o problemă gravă, cum ar fi Brăniştari, Daia, Frăteşti, Toporu, Stoeneşti. Primarii opoziţiei au depus şi ei proiecte, dar nu primesc bani ca să le realizeze. S-a creat, astfel, un dezechilibru profund între localităţile judeţului şi va fi nevoie de eforturi serioase din partea USL ca să reechilibreze situaţia atunci când va veni la guvernare”, a mai declarat Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!