La zi Social

PNL: "Scrisoarea primarului Barbu către giurgiuveni, plină cu minciuni"

_DSC0218Locuitorii municipiului Giurgiu au primit, în cutiile poştale, joi, 9 mai, o scrisoare semnată de primarul Nicolae Barbu, în care edilul se plânge, în cele mai multe dintre pasaje, de cei de la PNL pe care îi acuză că ar vrea să îi blocheze activitatea, prin mai multe metode. Liberalii giurgiuveni, prin liderii de la judeţ, respectiv municipiu, au demontat, vineri, 9 mai, în conferinţă de presă, punctual şi pe larg, mai multe aspecte trecute în scrisoare.

Astfe, în primul rând, pentru că în scrisoarea lui Nicolae Barbu este specificată suma de 6,5 miliarde lei vechi alocată pentru echilibrare de la Consiliul Judeţean către Primărie, pentru acest an, preşedintele PNL Giurgiu şi şef al CJ, Vasile Mustăţea, i-a reamintit şi primarului, dar şi giurgiuvenilor, că suma a fost stabilită, în final, la 21 de miliarde de lei vechi.
Nu de alta, dar ieri, joi, 8 mai, tocmai ce a fost o şedinţă de Consiliu Local prin care aceşti bani au fost prinşi în bugetul municipalităţii, după ce cu o zi înainte, au fost acordaţi prin hotărâre a Consiliului Judeţean.
„Pentru că proiectul privind extinderea ADI(Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate asigurată prin apă curată”, n.r.) a trecut în Consiliul Local, am considerat o datorie de onoare să asigur cofinanţarea proiectului de apă-canal şi de a nu pune Primăria într-o situaţie delicată, am alocat 21 de miliarde de lei vechi. Numai că Barbu(primarul Nicolae Barbu, n.r.) a decis să aloce 5 miliarde unor comune PSD. Păi, atunci, are sau nu are nevoie de această sumă întreagă pentru cofinanţare, aşa cum spunea?” a declarat Mustăţea.
Care sunt, de fapt, proiectele blocate de PNL?
Revenind la scrisoare, în documentul semnat de primar, este precizat că PNL ar vrea să blocheze mai multe investiţii, ţinând pe loc, de exemplu, licitaţia de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” sau proiectul privind Piaţa de peşte. Vasile Mustăţea a precizat că, în primul caz, chiar primarul Barbu declara în conferinţe de presă că bănuieşte un parlamentar PSD, iar în cel de-al doilea caz, şeful liberalilor giurgiuveni a spus că este vorba despre un litigiu între Primărie şi un privat, pe terenul unde ar trebui să fie amenajată piaţa, şi că privatul respectiv nu are nicio legătură cu PNL.
Despre scrisoarea lui Barbu, a vorbit, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, şi şeful organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Dumitru Beianu. El a atras atenţia asupra aspectelor legate de proiectele trecute acolo, aşa-zis blocate de liberali sau pe care, culmea, le-ar susţine la BRUXELLES europarlamentarii PSD…
„Dintre cele pe care le prezintă pe a doua pagină, asfaltare şi canalizare pluvială, reasfaltarea tuturor străzilor afectate de lucrări de apă-canal, reabilitarea termică a 1.500 de apartamente din municipiu, centrul multiplex de petrecere a timpului liber, niciunul nu figurează pe lista de investiţii a municipiului Giurgiu. Ori ăsta era primul pas pentru cine cunoaşte măcar ABC-ul administraţiei. Un contract cu o firmă de specialitate, contra unei sume negociate, să elaboreze o documentaţie, cu două variante tehnice şi cu analiză cost-beneficiu, care să genereze o soluţie aplicabilă şi să se transforme într-o investiţie realizată. Aceste proiecte există poate în imaginaţia şi-n mintea domnului Barbu”, a spus Beianu.
Europarlamentarii PSD şi atribuţiile lor
Legat de aspectul cu susţinerea proiectelor de către europarlamentarii PSD în Parlamentul European, acesta ar putea fi chiar hazliu, dacă n-ar fi periculos şi dacă nu ar fi scris acolo negru pe alb, bloduit, pentru a da mai multă… siguranţă.
Dumitru Beianu a explicat că, în niciun caz, un europarlamentar nu poate susţine la Bruxelles un proiect local. „Cum să spun să nu simt eu că vă jignesc, cred că ştiţi, la Uniunea Europeană se aprobă un buget, banii vin în România, aici există nişte autorităţi de management care autorizează, aprobă şi finanţează nişte proiecte. Să spui că europarlamentarii tăi se duc la Bruxelles să susţină proiectele pe care tu le depui în România, pe bani veniţi de la Uniunea Europeană mie îmi seamănă, sincer, a trafic de influenţă”, a mai spus Dumitru Beianu.
Liberalii giurgiuveni au demontat şi aspectele legate de costurile apei, aşa cum au mai făcut-o şi cu alte ocazii, iar declaraţii ample pe acest subiect puteţi urmări la Valahia TV(www.valahiatv.ro ), în emisiunile informative de vineri, 09 mai, de la ora 19.00 şi 19.30.
 
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!