Politic

PNL vrea în PPE?

Democrat-liberalul Adrian Papahagi a declarat joi, 10 ianuarie, pentru NewsIn, că are informaţii sigure privind intenţia liberalilor de a adera la Partidul Popular European.

Dincolo de caracterul de bârfă, una lesne de bănuit când vine vorba de PDL, via Fundaţia Creştin Democrată, cel care nu a obţinut la redistribuire un mandat de parlamentar susţine cu tărie că liberalii ar fi depus deja cererea de înscriere în PPE. Şi asta deşi nu a devenit informaţie oficială… cererea de ieşire din ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe.

În cel mai plauzibil scenariu, conform declaraţiilor lui Papahagi, PNL vrea să tatoneze PPE, iar dacă vor primi acceptul să devină partid popular vor depune cerere de ieşire după aceea şi din ALDE.

În replică, câteva voci avizate de la vârful PNL au contestat atarele zvonuri,  cum ar fi Ramona Mănescu sau Sorin Frunzăverde, acesta din urmă respingând cât se poate de tranşant această posibilitate. De asemenea, Norica Nicolai a declarat aceleiaşi agenţii NewsIn că este exclus un divorţ între ALDE şi PNL.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!