Social

Secetă pe piaţa locurilor de muncă în Giurgiu

Şoferi, muncitori necalificaţi sau lucrători comerciali – acestea sunt cele mai căutate meserii în judeţul Giurgiu la începutul lui 2013. Asta nu înseamnă că se oferă sute de joburi pentru aceste meserii, oferta de locuri de muncă vacante în această săptămână totalizând doar 88 de poziţii.

Şomerii giurgiuveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pornesc cu stângul în 2013. Asta pentru că mult-aşteptata relansare economică a judeţului pare încă extrem de departe, iar agenţii economici nu fac angajări. Aşa se face că, una peste alta, pe listele de joburi vacante apar doar 88 de oferte, în topul solicitărilor – dacă se poate spune aşa, dat fiind faptul că vorbim despre doar 13 oferte – fiiind, în această perioadă, şoferii. Cam la fel de căutaţi sunt şi muncitorii necalificaţi pentru confecţii, agricultură sau construcţii.

Patronii din Giurgiu caută acum şoferi pentru camionete şi autoturisme, dar şi pentru  autocamioane, maşini de tonaj mare şi chiar autobuze. Alţii sunt ineresaţi de muncitorii necalificaţi – pentru care sunt depuse 11 oferte – sau de lucrători comerciali, domeniu în care apar cinci locuri de muncă vacante. Se mai caută, în această perioadă, manipulanţi, ambalatori, lucrători de salubritate, ţesători sau instalatori. Oferta locurilor de muncă este extrem de săracă pentru giurgiuvenii cu studii superioare, care au la dispoziţie doar patru locuri de muncă vacante: consilier inginer horticol, contabil, director economic şi inspector de specialitate în administraţia publică. O meserie realtiv nouă apărută pe lista joburilor vacante este cea de operator imagine, pentru care este oferit un singur post. Pe lista ofertelor din această săptămână mai apar câteva locuri de muncă pentru ambalator manual, paznici, instalatori, sudori, electricieni sau gestionari, dar şi unul pentru asistent medical generalist. Aşadar, o ofertă foarte săracă, ce descurajează şomerii care, săptămână de săptămână, trec pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în speranţa că vor găsi, pe listele afişate, un loc de muncă. Şanse ceva mai mari de angajare ar fi, totuşi, la bursele locurilor de muncă, AJOFM organizând, de regulă, două astfel de acţiuni anual: o bursă generală şi una pentru absolvenţi, însă, deocamdată, datele acestor acţiuni nu au fost, încă stabilite, aşa că giurgiuvenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor continua să vină, săptămână de săptămână, la „Şomaj”, căutând pe listele din ce în ce mai sărace.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!