Actualitate

Polițiștii de la Poliția Transporturi au descins în Zona liberă

La data de 15.09.2020, în baza unor date și informații obținute de lucrători din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Giurgiu,  polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi BUCUREȘTI și cei ai Serviciului Poliției Transporturi Navale și Feroviare Giurgiu, au acționat în zona portuară Giurgiu – Zona Liberă Giurgiu. La activitate au luat parte și inspectori din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu. Cu acest prilej, s-au constatat în flagrant trei infracțiuni la Legea nr 195/2005 privind protecția mediului.

Situație de fapt:
Administrația Zonei Libere Giurgiu,în intervalul iulie 2020-septembrie 2020, a manipulat, ambalat și depozitat  cantitatea totală de aproximativ 1000 tone îngrășământ  conținând azot nitric și azot amoniacal, activitatea desfășurându-se pentru o entitate economică din spațiul european, în baza contractului încheiat între cele două părți.
        S a stabilit că depozitarea a fost efectuată  fără respectarea normelor legale, produsele fiind depozitate în zona cheiului , în aer liber, fără a fi ferite  de lumina soarelui  și fără a fi ținute într-un spațiu acoperit, creând astfel o stare de pericol  pentru  celelalte entități economice din proximitate, pentru mediul acvatic și pentru personalul angajat.
     În cauză s-a întocmit dosar penal pentru
sub aspectul  infracțiunii prevăzută de art. 98 alin 3 lit a  din OUG NR 195/2005, faptă sancționată cu o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani închisoare.
     Pe același obiect material au fost efectuate alte  două constatări flagrante, la o societate privată, pe două locații diferite, care avea calitatea de depozitar pentru alte două entități economice, de această dată catitatea fiind de  898,8 tone care fac obiectul  a două cauze penale.
        În cele trei spețe au fost ridicate mostre de probe pentru a fi utilizate în procesul penal.
       S-a stabilit că entitățile care fac obiectul celor trei cauze penale din data 15.09.2020  nu dețineau nici autorizare pentru depozitare emisaăde către APM Giurgiu. Urmează ca inspectorii GNM Giurgiu să aplice sancțiuni contravenționale.
        Cauza se află sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.


        

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!