Social

Pompierii vă recomandă!

ISUÎn 24 de ore, pe raza judeţului s-au înregistrat trei incendii la locuinţele unor cetăţeni din localităţile Tufa, Singureni şi Novaci, evenimente sesiyate prin 112, ce au necesitat intervenţia pompierilor.

  • În satul Tufa, localitatea Mihăilești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 mp din acoperișul confecționat din lemn și învelit cu tablă al locuinței.
  • În data de 18.10.2016 ora 00:13, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Singureni,pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumăaparținând Punctului de Lucru Călugăreni. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp, 2 tone lemne, aparate de tâmplărie și aparatură electrocasnică.
  • În data de 18.10.2016 ora 00:52, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Novaci,pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului care se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

Pentru prevenirea incendiilor din cauze de natură electrică, ISU Giurgiu recomandă atât persoanelor fizice cât și celor juridice următoarele:

– executarea instalațiilor electrice numai de către personal autorizat (se va interzice executarea sau folosirea instalațiilor improvizate)

– verificarea periodica a instalațiilor electrice și înlocuirea celor uzate

– dimensionarea instalațiilor în funcție de consumator

– folosirea siguranțelor fuzibile și calibrate ( se va interzice supradimensionarea elementelor de protecție)

– interzicerea montării instalațiilor electrice direct pe elementele combustibile

– respectarea distanțelor față de materialele combustibile.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!