La zi Politic

Ponta nădăjduieşte că nu se reglează doar unele conturi între instituţii în cazul Berbeceanu

victor-pontaReferitor la cazul comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, premierul Victor Ponta a declarat că vrea să se asigure că se va face dreptate şi că nu va fi doar o reglare de conturi între instituţii.

Ponta nu s-a sfiit să-şi manifeste reticenţa faţă de ceea ce declară o parte sau alta, fiind vorba de un proces în curs faţă de care,  deocamdată, nu se pot comenta prea multe. Pe de altă parte, a menţionat ziariştilor că nu se va sta cu ochii-nchişi, doar aşa “că ne critică Macovei dacă zicem ceva de justiţie”.

Una peste alta, primul ministru a precizat că “Justiţia e bună dacă chiar face dreptate, nu e bună doar aşa, în general. Vreau să mă asigur că la Alba chiar se face dreptate şi nu e vorba doar de o reglare de conturi între instituţii.”

După cum se ştie, fostul şef al Combaterii Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv joi, 24 octombrie, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci au mai fost arestaţi soţii Titus şi Anişoara Biriescu, consideraţi liderii unui grup infracţional specializat în comerţul ilegal cu petrol. Procurorii DIICOT au efectuat pe 23 octombrie, 11 percheziţii în judeţele Alba şi Hunedoara, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere în valoare de peste 3,5 milioane lei.

Procurorii consideră că Berbeceanu a informat aceste persoane cu date concrete despre activităţile investigative desfăşurate de către DIICOT, sau despre stadiul unor dosare ce aveau ca obiect comiterea de infracţiuni economice de către aceştia.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!