Actualitate La zi Sport

Rugby, la Giurgiu? Da, se întâmplă la Joiţa şi Cosoba

Snapshot_014Văzut dinafară, de amatori, ca fiind un sport „periculos”, rugby este, de fapt, în opinia specialiştilor şi a celor care îl practică, un sport mai inteligent decât fotbalul, cu reguli clare, iar jucătorii au nevoie de ambiţie, curaj şi pregătire susţinută pentru a putea performa.
Nu mai putem vorbi despre un început timid de revenire a rugby-ului în viaţa  sportivă giurgiuveană, pentru că, iată, la Joiţa, sâmbătă, 2 noiembrie, a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Memorialului „Gheorghe Pârcălăbescu”. Este vorba despre o competiţie la care au luat parte rugby-işti, copii şi tineri, fete şi băieţi, din comuna menţionată, dar şi din Cosoba, Buftea şi Bucureşti.
Au fost date premii pe echipe sau individual, fiind răsplătiţi, printre alţii, şi cei mai tineri jucători, de exemplu un băieţel de numai 4 ani, dar şi cei mai tehnici rugby-işti. Premiile au fost asigurate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Federaţia Română de Rugby şi Primăria Joiţa.
La eveniment au luat parte, alături de antrenori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din comunele respective, cât şi administratorul public al judeţului, Dumitru Beianu, cel care, de altfel, a primit şi o plachetă, fiind numit „cel mai mare iubitor de sport din judeţ”.
Ştiut fiind faptul că Giurgiu a avut, la un moment dat, o echipă de rugby-seniori, în Divizia A, s-a ridicat problema reînfiinţării unei asemenea secţiuni şi în municipiu, iar vestea bună este că cei pasionaţi de rugby intenţionează chiar să pună bazele unei asociaţii în acest sens.Snapshot_007
Luni, 4 noiembrie, la ştirile Valahia TV(www.valahiatv.ro), de la ora 19.00, veţi putea urmări un material special, realizat la evenimentul de la Joiţa, iar ulterior mai multe detalii despre planurile privind rugby-ul giurgiuvean vă vor fi prezentate într-o Ediţie Specială, imediat după ştiri.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!