Actualitate La zi Social

Una dintre cele mai mari investiţii în judeţul Giurgiu rezolvă problema termoficării în municipiu

maxresdefaultAlpha Metal şi Electro Energy Sud anunţă, printr-un comunicat, inaugurarea oficială a centralei de cogenerare de înaltă eficienţă din Giurgiu, eveniment ce va avea loc miercuri, 6 noiembrie.
„Prietenos cu mediul, eficient şi flexibil, sistemul de cogenerare produce simultan energie termică şi energie electrică şi reprezintă o noutate tehnologică, are randament de 90% şi se încadrează cu succes în cadrul Programului European de Încurajare a Înaltei Eficienţe Energetice. Vechea centrală electrică de termoficare a oraşului Giurgiu este acum folosită doar pentru a acoperi vârfurile de consum termic. Energia electrică produsă în cogenerare este livrată în sistemul naţional de electricitate”, se arată în comunicatul de presă.
În acelaşi comunicat este precizat că centrala, ce are în dotare patru motoare de cogenerare de înalta eficienţă, este de producţie General Electric şi are puterea totală de 17,6 MW electrici, respectiv 16 MW termici.
„Vara, atunci când consumul de energie termică este foarte scăzut, centrala constituie soluţia ideală, licenţiată de Transelectrica, pentru asigurarea serviciilor de sistem. Acest lucru înseamnă că centrala intervine rapid pentru a elimina dezechilibrele generate de volatilitatea energiilor eoliene şi solare”, mai anunţă cei de la Electro Energy Sud.
Electro Energy Sud este o companie de proiect înfiinţată de Alpha Metal pentru termoficarea oraşului Giurgiu. În acest sistem au fost investite peste 15 milioane de euro, iar implementarea lui a durat aproape un an. Alpha Metal îşi propune realizarea de proiecte similare şi în alte localităţi din ţară.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!