Actualitate

Premierul solicită situaţia reală a absorbţiei fondurilor europene

Victor Ponta a cerut miniştrilor să comunice situaţia reală a absorbţiei fondurilor europene. Ce înseamnă asta? Potrivit premierului, gradul de absorbţie pe politica de coeziune este de 20%, nicidecum sub 10% cât s-a comunicat până acum.

Premierul Victor Ponta a prezentat un calcul care arată un grad de absorbţie de 20%. Pe de altă parte, cifrele prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene demonstrează un grad de absorbţie de 9,72%. De unde această diferenţă între cifrele oficiale şi calculele premierului? Victor Ponta a inclus în calculele sale şi plăţile interne către beneficiari, nu doar plăţile efective de la Comisia Europeană.

Deşi s-a indus ideea – în special de către adversarii politici – că nu vrea decât să pună România într-o lumină mai favorabilă la nivel extern, premierul a ţinut să menţioneze: ”Site-ul Ministerul Afacerilor Europene arăta că pe 30 aprilie, în perioada când ne pregăteam să preluăm guvernarea, gradul de absorbţie era de sub 10%, mai precis undeva în jurul a 7,5%. Dar plăţile interne către beneficiari reprezentau peste 18%.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!