Politic

Preşedinta PNL Giurgiu îi dă replica lui Gheorghe Ştefan

raluca s

Ca urmare a recentelor declaraţii făcute de co-preşedintele PNL Giurgiu, biroul de presă PNL a remis presei un comunicat, ce cuprinde precizările celuilalt co-preşedinte, Raluca Surdu:

„Momentan, noi cei din vechiul PNL ne aflăm într-o perioadă de analiză, în care realizăm un audit al filialei PNL Giurgiu pentru a obține o imagine a situației actuale în care ne aflăm.

Încă din primele zile în care am ajuns la Giurgiu, am preferat să mă dedic în totalitate cunoașterii în cel mai mic detaliu, dacă este cu putință, a filialei pe care o voi coordona. Am dorit să am un dialog cu fiecare reprezentant al PNL din județ, dar și cu liderii de la vârf ai filialei, pentru a afla problemele cu care se confruntă fiecare organizație și situația în care se găsește. Am lăsat pe planul doi orice alte discuții, deoarece consider că este mult mai important să cunosc oamenii cu care voi lucra direct, înainte de a începe dialogul cu partenerii noștri.

Nu cred că este o tragedie faptul că am amânat pentru un timp întâlnirea cu colegii noștri din PDL, în schimb am avut discuții telefonice cu aceștia. Noi suntem într-un proces de reorganizare, iar în perioada următoare, după ce vom termina auditul organizației, voi avea o discuție și cu domnul Ștefan și cu ceilalți colegi din PDL. Nu s-a pus problema vreunui conflict în cadrul noului PNL la Giurgiu. Nici nu ar putea fi vorba de așa ceva atâta timp cât nu am avut o discuție cu partenerii noștri din PDL și în condițiile în care am preluat coordonarea filialei de curând.

În ceea ce privește candidaturile la alegerile din 2016, până la ora actuală nu au existat discuții oficiale pe tema desemnării candidatului PNL la Consiliul Județean sau pentru alte demnități publice. Am aflat din presă că domnul Ștefan și-a anunțat intenția de a candida, însă deciziile cu privire la candidații noștri se vor lua în forurile statutare ale PNL prin semnătura celor doi copreședinți și vor fi comunicate public ulterior.

Dumnealui și-a anunțat o intenție personală. Orice decizie referitoare la candidații noștri se va face conform normelor stabilite de forurile de conducere. Baza legală pentru desemnarea candidatului la alegeri o constituie cercetarea sociologică conform deciziei PNL nr. 7, adoptată de către conducerea națională prin semnătura celor doi copreședinți.

Astfel, important este ca persoana care își dorește să candideze la orice funcție publică să înțeleagă faptul că cea mai importantă susținere de care poate beneficia este intenția de vot și cota de încredere rezultată din analize sociologice.

Cred, totuși, că avem probleme mai importante de soluționat în această perioadă, iar dezbaterea cu privire la candidaturile de anul viitor poate să mai aștepte”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!