Actualitate Comunicate Economic Educație La zi Politic Social

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, dă asigurări: Angajații DGASPC Giurgiu iși vor primi salariile la finele săptămânii viitoare!

  • Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, dă asigurări că angajații DGASPC Giurgiu iși vor primi salariile la sfârsitul  săptămânii viitoare
  • Se așteaptă rectificarea bugetară de săptămâna aceasta, precum și Hotărârea de Consiliu județean

Consiliul Judetean Giurgiu a solicitat suma de 10,8 milioane de lei pentru salariile angajaților DGASPC Giurgiu, sumă necesară pentru ultimele două luni ale anului, atat pentru salarii cat si pentru plata altor materiale si prestatii, cum ar fi prestări servicii ale ONG-urilor care au luat persoane din cadrul direcției spre întreținere.

Din pacate, vestile nu sunt imbucuratoare. Suma alocată în urma rectificării bugetare se ridică undeva la trei milioane de lei, mult prea mică pentru anvelopa salarială lunară a direcției, care se ridică la aproximativ 4, 5 milioane lei. Practic, bigetul de stat acoperă doar diferenta pentru standardele  de cost. Si, aici, ar fi multe de spus, dacă ne referim la legislatia in vigoare care prevede că sumele alocate de la nivel central pentru standardele de cost sunt de 90% din suma necesară si doar 10% ar trebui suportată de la bugetul judetului. De ce spunem ar trebui? Simplu: niciodată alocările de la bugetul national nu au atins procentul stabilit. De exemplu, pană la acest moment, din plătile efectuate, 40% din banii necesari au fost de la bugetul judetului si doar 60% de la bugetul de  stat.

Cu toate acestea, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, dă asigurări că angajații DGASPC Giurgiu iși vor primi salariile la sfârsitul  săptămânii viitoare, rectificarea bugetară de săptămâna aceasta, precum și Hotărârea de Consiliu județean care avea loc cat mai curand. Niciodată, actuala conducere  a CJ Giurgiu nu a lăsat și nu va lăsa persoanele care muncesc să nu primească salariul, deci cu siguranță vinerea viitoare vor primi salariile!

In plus, presedintele Consiliului Judetean a subliniat că, la acest moment, DGASPC Giurgiu  nu inegistreaza datorii la furnizori, ceea ce demonstreaza ca asistenta sociala a fost una dintre prioritatile  administratiei judetene.

Una dintre nemultumirile lui Dumitru Beianu este aceea ca sindicatul face mult prea putin pentru  cei pe care ii reprezinta. Desi existau informatii ca vor exista probleme cu platile pentru ultimele doua luni, sindicatul a venit la discutii abia acum. De ce, oare?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!