Actualitate Comunicate

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, un OM implicat

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a vizitat recent Centrul Medico-Social Mogoșești, pentru a vedea care mai este stadiul lucrărilor de modernizare prevazute a se realiza.

La acest moment, aici se afla în curs de realizare instalația pentru alimentarea clădirii cu gaz metan pentru a elimina sistemul de încălzire cu lemne. De acelasi sistem va beneficia și Centrul TBC din subordinea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, unde încălzirea se face tot cu lemne.

Totodată, a fost vizitat și amplasamentul pentru localizarea proiectului “Centru pentru persoane vârstnice”, proiect care a fost câștigat în anul 2012, dar la care s-a renunțat. Pentru ca investiția să fie realizată, proiectul trebuie actualizat și redepus pentru obținerea finanțării

.

+++

Început în 2011, proiectul privind reabilitarea, modernizarea şi extinderea Centrului de Asistenţă Medico-Socială de la Mogoşeşti, a fost finalizat in 2013. Consiliul Judeţean Giurgiu este instituţia ce a implementat proiectul, banii fiind obţinuţi prin Programul Operaţional Regional. Este vorba despre o sumă de circa 3 milioane de lei. Fondurile au fost folosite pentru eaecutarea unor lucrări ample de reabilitare şi modernizare a tuturor pavilioanelor existente, dar şi pentru extindere,  au fost realizae alte 10 saloane pentru beneficiari.

Printre investiţiile realizate, se numără reabilitarea parţială a acoperişului, reabilitarea termică a clădirilor, recompartimentare, înlocuirea reţelelor electrice şi termice cu unele noi, placări cu faianţă şi gresie, finisaje interioare şi exterioare. De asemenea, a fost schimbată pardoseala, dar, în plus, au fost modernizate şi reţelele de apă-canal.
Proiectul european a vizat şi dotarea Centrului de la Mogoşeşti, cu aparatură medicală, mobilier modern pentru saloane şi birouri şi până la tot ce ţine de o bucătărie şi spălătorie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!