Actualitate

Cine va conduce, până la urmă, Spitalul Judeţean?

spit

Situaţia de la Spitalul Judeţean a constituit motivul unor dispute aprinse în şedinţa CJ de joi, 28 august. Adusă în discuţie de consilierul Constantin Buduru, această situaţie, care, potrivit unora, este dezastruoasă, a aprins spiritele în Consiliul Judeţean.

După multe discuţii şi argumente pro şi contra, din discuţii s-a desprins ideea implementării unui sistem de management privat (judicar) la Spital, unitate unde mandatul doctorului Mihai Petre se tot prelungeşte, în lipsa organizării unui concurs.

Majoritatea consilierilor s-au declarat de acord cu ideea că un management privat ar fi cea mai bună soluţie pentru Spitalul Judeţean, unde există, într-adevăr, probleme financiare, cauzate de faptul că CAS nu decontează facturile emise de Spital, facturi care includ servicii pentru 100 de paturi în plus faţă de contractul încheiat cu Casa.

În urma discuţiilor purtate, s-a stabilit ca, în şedinţa viitoare, Executivul CJ să vină în faţa consilierilor cu un proiect de hotărâre care să stabilească drept formă de conducere la Spitalul Judeţean managementul privat, urmând ca, dacă această hotărâre va fi adoptată, să înceapă procedurile pentru declanşarea licitaţiei, managementul judiciar urmând a fi executat de o firmă specializată, iar, conform legii, pentru asta este nevoie de licitaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!