Actualitate Anunțuri

CJ Giurgiu – COMUNICAT DE PRESA

Precizări cu privire la articolul „Opa! Probleme cu banii la DGASPC Giurgiu, în timpul domniei PNL-istului Beianu?!”, publicat în data de 11.08.2021, pe site-ul www.giurgiu-net.ro şi care conţine o serie de dezinformări.
“Termenul legal de plată a contribuţiilor pentru sănătate este data de 25 ale lunii, dar prefer să îmi asum măsura decontării nete a salariilor , pentru a avea certitudinea că angajaţii DGASPC îşi vor primi banii în luna septembrie. Măsura, având un caracter strict preventiv, a fost convenită cu conducerea DGASPC.
Există, în prezent, o preocupare la nivelul Ministerului Finanţelor Publice în acest sens şi se realizează o analiză în privinţa sistemului de protecţie sociala, pentru a se stabili modalităţile de asigurare a finanţării necesare până la data de 31 decembrie a acestui an. Demersul poate fi unul de durată, fapt pentru care am luat măsura menţionată anterior, pentru a mă asigura că salariile pot fi plătite în luna septembrie.
Conform legislaţiei în vigoare, de la ultima lună plătită a contribuţiilor de asigurări de sănătate SUNT ASIGURATE TOATE DREPTURILE DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI.
Prin urmare, informaţia prezentată în presă de către Giurgiu-net, prin Cătălina Sfetcu este in totalitate eronată şi nu poate genera decât o îngrijorare nejustificată în rândul salariaţilor DGASPC.
O situaţie similară, de care Cătălina Sfetcu prefera să nu îşi aducă aminte, a existat în anul 2020, sub conducerea PSD. Mai concret, în luna mai 2020, nu au fost plătite salariile şi nici contribuţiile pentru sănătate. Situaţia s-a repetat şi în luna octombrie, cu salariile aferente lunii septembrie, iar în luna noiembrie 2020, au fost achitatate doar salariile, nu şi contribuţiile pentru sănătate.

    PREȘEDINTE,
   Dumitru BEIANU
     CONSILIER, 
    Dana STĂNILĂ       
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!