La zi

Trupe ruseşti pe teritoriul Ucrainei

trupe ruse

Ei da, atâta lucru putem titra. Trupe ruseşti pe teritoriul Ucrainei. Pentru că altfel, să venim şi să spunem că de miercuri noapte, Rusia a invadat Ucraina, e cam mult. Cel puţin deocamdată.

În fapt, miercuri noapte spre joi, 28 august, separatiştii proruşi, ajutaţi de trupe militare profesioniste trimise de Kremlin, au preluat într-adevăr controlul unui orăşel de la graniţa Ucrainei, la 100 km de Donetsk. Urbea se numeşte Novoazovsk, are 11.000 de locuitori şi se află situată pe litoralul Mării Azov.

Ucraina a repetat în nenumărate rânduri că trupele ruse acţionează pe teritoriul ei pentru a-i susţine pe separatişti, dar Moscova a respins de fiecare dată aceste acuzaţii. Vehement. De data asta însă, nu mai e loc nici măcar de negaţii pur diplomatice. NATO şi Polonia au dovezi incontestabile privind prezenţa militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean.

Dacă punem răul în faţă şi forţăm o analogie egală cu vârsta bunicilor, ne bineamintim că până la momentul septembrie 1939 şi invadarea Poloniei, statul lui Mozart, vorbitor de-o aceeaşi limbă cu onor cotropitorul, fusese ”înghiţit” tot cam aşa…

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!