Actualitate

Prima condiţie a fuziunii, sintagma PNL să nu dispară

quintusMircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a fost întrebat dacă una dintre condiţiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL să nu dispară. Ei bine, veteranul liberal a fost cât se poate de tranşant:
”Fără îndoială! Este prima condiţie. Am şi eu un cuvânt de spus în partidul ăsta. Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Ne-am orientat acum din punct de vedere european spre Partidul Popular, pentru că este o forţă care te poate ajuta, fiind şi de dreapta. Încercăm să ne desprindem de ceea ce a însemnat colaborarea cu stânga aceasta, după părerea mea, nocivă ţării. Este bine să se ştie că suntem în Europa şi suntem în zona dreaptă. Cel puţin cât am să trăiesc eu, numele Partidului Naţional Liberal nu se poate schimba. Pe de altă parte, aici e vorba de fuziune prin absorbţie, să fie clar. Nu aderăm cele două partide pentru a apărea un al treilea, Doamne fereşte! Fuziune la noi n-a fost niciodată decât prin absorbţie.”
Preşedintele PDL Vasile Blaga declarase mai devreme decât Mircea Ionescu Quintus că alianţa cu PNL va fi o fuziune prin comasare, nicidecum prin absorbţie. În urma fuziunii, principiul va fi ca un partid să aibă Preşedinte, iar celălalt – Premier.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!