Actualitate

Primăria are nevoie de circa 5-6 milioane de euro pentru proiectele aflate în derulare

Proiectele pe care Primăria municipiului le are în derulare cu fonduri europene, unele dintre ele chiar de mai mulţi ani, trebuie cofinanţate cu sume care se ridică la valori considerabile, pentru că şi valoarea proiectelor este foarte mare. Pentru a asigura cofinanţarea, municipalitatea giurgiuveană are nevoie de milioane de euro, în condiţiile în care la unele dintre proiecte, numai plata TVA necesită fonduri extrem de consistente. Pe de altă parte, Primăria trebuie să asigure utilităţile pentru blocurile aflate în construcţie la fostul Obor şi în apropierea Portului.

În condiţiile în care bugetul primit de la Guvern este foarte mic, Giurgiu fiind, în plus, neglijat de fiecare dată când este vorba de alocarea de bani guvernamentali pentru investiţii, finalizarea investiţiilor menţionate mai sus este posibilă doar prin contractarea de credite. „Pentru proiectele pe care le avem este necesar un credit de 5-6 milioane de euro, astfel încât să nu oprim dezvoltarea oraşului. Anul acesta vrem să realizăm mai multe investiţii, să continuăm proiectele cu fonduri externe şi să punem la punct utilităţile pentru blocurile de la fostul Obor şi pentru cele de pe şoseaua Portului, cu 120 de apartamente. Avem informaţii că vom mai primi aprobare pentru alte 80 de apartamente în aceeaşi zonă, şi pentru acestea vor fi necesare utilităţi”, declara primarul Lucian Iliescu.

Unul dintre proiectele pentru care a fost aprobată finanţarea europeană de curând este şi cel denumit „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Giurgiu-Ruse cu coridorul 9 Pan-european de transport”, în care municipiul Giurgiu va beneficia de un milion şi 300 de mii de euro pentru investiţii în infrastructură. Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Ruse, la Giurgiu urmând să fie modernizate mai multe artere pietonale. Este vorba de B-dul Bucureşti-tronsonul dintre Spital şi Romarta, str. Vlad Ţepeş şi str. 1 Decembrie 1918. De asemenea, vor fi amenajate două noi sensuri giratorii, unul la intersecţia de la sediul Primăriei iar al doilea la intersecţia de la fostul Abator.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!