Actualitate

Primăria Giurgiu a pus la punct programe clare pentru lucrările necesare în oraş

Curăţenia de primăvară, desfăşurată ca în fiecare an, se află în plină desfăşurare la Giurgiu. Municipalitatea a pus la punct programul lucrărilor, astfel încât toate zonele din oraş să fie igienizate în cât mai scurt timp. Se lucrează pe toate planurile, începând cu întreţinerea şi curăţarea spaţiilor verzi şi parcurilor, a căilor de acces, cu vopsirea bordurilor şi refacerea marcajelor, până la refacerea trotuarelor şi repararea arterelor de circulaţie. „Avem echipe care se ocupă peste tot de aceste lucrări şi facem apel şi la cetăţeni să se implice, fiecare în dreptul locuinţei, aşa cum este tradiţional, de altfel pentru orice om gopodar în fiecare primăvară. Am cerut compartimentelor care se ocupă de acest domeniu programe clare, ele sunt definitivate şi le vom duce până la capăt”, arăta primarul Lucian Iliescu.

În paralel cu lucrările de curăţenie, vor fi reluate investiţiile rămase de anul trecut în diverse stadii de execuţie. „Reluăm asfaltarea în cartierul de la Teatrul de Vară, în cel mai scurt timp vom finaliza lucrările pe străzile care au mai rămas de asfaltat, să realizăm aici, aşa cum ne-am dorit, un cartier cochet. S-a lucrat mult, am refăcut totul de la zero, reţele de apă, canalizare, au fost introduse gaze, trotuarele, dar rezultatele se văd şi eforturile pe care le-am depus au meritat. În cartierul «Verde» a mai rămas strada Jiului, pe care o vom asfalta în această primăvară, astfel încât şi acest cartier va fi pus la punct”, a mai declarat primarul Lucian Iliescu.

Nu în ultimul rând, Lucian Iliescu a anunţat că anul acesta vor fi puse în funcţiune două investiţii foarte importante. „Avem semnale îmbucurătoare de la Romcereal că investiţia va fi încheiată cu bine şi va fi pusă în funcţiune. De asemenea, la fabrica Voestalpine se lucrează într-un ritm bun, se recuperează întârzierile iar speranţele noastre sunt că fabrica va fi pusă în funcţiune prin iunie-iulie. Sunt două investiţii foarte importante, mai ales că vor aduce locuri de muncă”, a precizat Lucian Iliescu.

Nu în ultimul rând, primarul municipiului Giurgiu a spus că va încerca să găsească soluţii pentru problema câinilor fără stăpân, care s-au înmulţit foarte mult şi sunt din ce în ce mai agresivi: „Este o problemă foarte dificilă, pentru că suntem nevoiţi să aşteptăm promulgarea legii câinilor fără stăpân, dar văd că nu se mai rezolvă odată şi acest lucru. Oricum, nu se mai poate să stăm fără să facem nimic, câinii sunt din ce în ce mai agresivi. Până vom avea legea la dispoziţie vom face tot ce se poate să îi ducem în adăpostul pe care îl avem, dar este destul de greu pentru că sunt tot mai mulţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!