Social

Protejarea păsărilor – o necesitate

ziua pasarilorZiua Mondială a Păsărilor a fost sărbătorită de elevii ciclului primar ai Şcolii Gimnaziale “Acad. Marin Voiculescu” din municipiu, printr-o amplă manifestare desfăşurată în sala de festivităţi a unităţii de învăţământ susamintite, în cadrul activităţilor cuprinse în calendarul Eco.
Acţiunea s-a derulat conform Programului Mondial ECO-Şcoala, ce se derulează în şcoală din 2007, sub coordonarea doamnelor prof. Petra Ţogoe şi Iuliana Tănase, cu susţinerea altor cadre didactic. Eco-şcoala este un program internaţional ce urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii. Trebuie subliniat faptul că, Şcoala Gimnazială “Acad. Marin Voiculescu” a obţinut Steagul Verde, dar şi statutul de Eco-şcoală, prin implementarea acestui ambiţios proiect de mediu.
În cadrul manifestării, elevii au pregătit desene, căsuţe confecţionate de ei, dar şi pancarte cu mesaje ce vizau protejarea acestor vieţuitoare.
Trebuie subliniat că, pe 2 aprilie se împlinesc 35 ani de la adoptarea primei legi de protecţie a naturii – Directiva Păsări, care a permis salvarea de la dispariţie a mai multor specii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!