Actualitate

PSD: CONGRES pentru validarea mult iubitului conducător!

congres-psd-sala-palatului-2013-6-400x230Purtând amprenta puternică a “efectului Teleorman”, Congresul PSD de duminică a adunat peste patru mii de social-democrați în vederea validării președintelui, dar și a alegerii noului Birou Permanent Național.

Preluând, după 90, toată elita comunistă, PSD începe, astăzi, exact de unde se termină democrația, semănând tot mai mult cu PCR, Epoca de aur fiind, încă, o rană uriașă a României cu o istorie particulară din care a dispărut comunismul, dar au rezistat comuniștii.

După acest model s-a continuat și schimbarea în PSD, schimbare care, de fapt, nu există, Liviu Dragnea fiind ales, pentru prima dată în viața partidului, cu votul tuturor membrilor. Și tot pentru prima dată, dar în lume, a apărut, iată, un președinte de partid, condamnat penal.

Revenind la Congres, care a preluat un mai vechi model de organizare, de unde nu au lipsit aplaudacii și discursurile impuse, pe vremuri, de sistemul totalitar, ni se înfățișează  o construcție de imagine perfectă deși, doar cu imaginea, nu poți vinde orice.

Lăsat mai pe urmă, deși se cuvenea să aibă primul cuvânt, Ion Iliescu, președintele de onoare și părintele partidului, singurul care are priză la public și încă mai inspiră, a beneficiat de un tratament mai mult decât comun în comparație cu antevorbitorii săi.

Inestimală valoare politică, personalitate marcantă a istoriei României, Ion Iliescu  a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada Ceaușescu, atrăgând atenția mai tinerilor săi colegi că, Revoluția nu a însemnat doar  un banal schimb de putere, ci a dorit instaurarea democrației,  în acest sens recomandând PSD o clarificare ideologică permanentă, care să revină și să insiste asupra obiectivelor, încă nerealizate.

Criticând deschis liderii partidului, Ion Iliescu avertizează  și asupra unei slabe legături cu intelectualitatea țării, dar și asupra modului de recrutare și promovare a elitelor, fenomenul politic de cumetrie fiind, încă, un criteriu la rang de merit.

Asumată de un tânăr social-democrat, Revoluția Dreptății în PSD începe odată cu discursul lui Mihai Sturzu, care propune invalidarea alegerilor și cere crearea posibilității  înscrierii a cel puțin doi membri pentru poziția de lider.

Cum era de așteptat, după criticarea modului nedemocratic în care a fost ales Dragnea,  disensiunile dintre acesta și conducerea PSD nu au întârziat să apară. Astfel, Mihai Sturzu a fost interzis la lucrările Biroului Permanent Național, iar pentru acest incident a fost găsit vinovat portarul, care, probabil, nu l-a mai recunoscut. Rămas în fața ușilor închise, Mihai Sturzu mai are o constatare sumbră: dreptatea a căzut, degeaba, la datorie!

N. Mițoi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!