Actualitate

Putin le cere afaceriştilor ruşi să-şi retragă activele din Occident

putinPreşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat joi, 20 martie, pe afaceriştii autohtoni să-şi retragă activele din băncile occidentale şi să-şi aducă banii în ţară. Demersul se vrea a ajuta economia Rusiei să supravieţuiască în contextul sancţiunilor impuse după anexarea Crimeei. Conform Reuters, oligarhii ruşi au devenit tot mai neliniştiţi anticipând o extindere a sancţiunilor Occidentului ce-i vizează pe oamenii de afaceri apropiaţi lui Vladimir Putin.
Este de semnalat că unele dintre cele mai mari companii din Rusia sunt înregistrate în străinătate, unde beneficiază de taxe mai mici, şi unde, până mai ieri, păstrau şi o distanţă confortabilă de Kremlin.
La o conferinţă ce a reunit numeroşi oameni de afaceri, Putin a declarat că ar fi în interesul tuturor ca firmele să fie înregistrate pe teritoriul Rusiei şi ar avea o structură de conducere transparentă.
Pe de altă parte, este de menţionat că încă de săptămâna trecută, bănci şi companii ruseşti au început să retragă miliarde de dolari din băncile occidentale care au operaţiuni în SUA de teama îngheţării activelor sau a altor posibile sancţiuni impuse de Washington.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!