La zi Social

Râurile Dâmbovnic şi Neajlov dau iar bătăi de cap autorităţilor giurgiuvene

cod-portocaliu-de-inundatii-pe-raurile-din-judetul-olt-116078-1Giurgiu se află de sâmbătă, 19 aprilie, alături de alte 7 judeţe, sub Cod Portocaliu de inundaţii, până duminică după-amiază, existând certitudinea intrării sub Cod Roşu. Din fericire, până la ora 10.00, la noi nu s-au înregistrat probleme deosebite.
Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurigu, lt. Mădălina Boţoroagă, ne-a declarat că autorităţile sunt în alertă, sunt în teren comisii mixte alcătuite din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ISU, Prefectură şi alte instituţii cu atribuţii în acest domeniu. De asemenea, şi primarii sunt alertaţi şi se află la datorie pentru a lua din timp măsurile ce se impun în cazul unor situaţii deosebite.
Şi prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, ne-a declarat că, deocamdată, în judeţul nostru, nu s-au înregistrat probleme majore, până la ora aceasta. Avem doar terenul agricole şi păşuni inundate, după ieşirea din matcă a râurilor Dâmbovnic şi Neajlov. Prefectul s-a deplasat, la rândul său, pe teren, pentru a decide dacă în vreo localitate riverană se va impune în vreun moment evacuarea persoanelor.
Până acum, au fost afectate localităţile Crevedia, Bucşani şi Clejani, dar doar în ceea ce priveşte terenurile agricole şi păşunile, ne-a declarat şi directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica. El a precizat că apa a inundat şi drumul Judeţean 601 A, între Bolintin şi Roata, dar nu a fost închis, fiind, totuşi, circulabil. De asemenea, sunt probleme pe un drum secundar din Bucşani şi pe un drum de exploatare agricolă de la Roata.
„S-a depăşit cota la Vadu Lat cu 22 de centimetri cubi, la ora 10.00. Nu sunt gospodării inundate, doar câteva grădini, sunt afectate mai multe hectare de terenuri agricole şi păşuni. Sigur vom intra sub Cod Roşu”, ne-a spus Dragoş Stoica.
Vom reveni cu amănunte.
Cătălina Sfetcu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!