Actualitate

Kremlinul îşi schimbă politica externă

MoscovaZilele trecute, Vladimir Putin a semnat un decret care marchează o schimbare totală a politicii externe a Kremlinului. Moscova va aborda relaţiile sale cu restul lumii pornind de la principiul legăturilor bilaterale în devafoarea celor multilaterale.

Practic, noul concept de politică externă mizează pe beneficiul obţinut din ajutorul pe care Rusia îl va acorda altora. Evident, Rusia va acorda prioritate ţărilor membre CSI, dar şi statelor care promovează o politică de bună vecinătate cu Moscova. Bineînţeles, din această categorie a statelor agreate de Kremlin nu vor lipsi ţările care fac parte din organizaţii şi structuri internaţionale comune spaţiului euroasiatic.
Este de menţionat că în ajunul acestui decret semnat de Putin, New York Times a publicat un articol din care reieşea faptul că din cauza numeroaselor disensiuni apărute în dialogul cu Rusia, Statele Unite vor proceda la o revizuire completă a relaţiilor cu Moscova, pregătindu-se să revină la aşa numita ”politică de stăvilire”, elaborată pentru prima dată de către diplomatul american George Kennan, în 1947.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!