Educație Social

“Respectă și vei fi respectat” – parteneriate educaționale pentru informarea elevilor

respecta si vei fiOdată cu începerea noului an școlar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu a încheiat parteneriate educaționale cu instituții de învățământ din municipiu pentru creșterea gradului de siguranță și promovarea unui comportament civilizat în rândul elevilor. Primele activități preventiv-educative au avut loc săptămâna aceasta la liceele din competența Jandarmeriei.

Liceele teoretice “Tudor Vianu” și “Nicolae Cartojan”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” și liceul Tehnologic sunt primele instituții de învățământ care au încheiat parteneriate educaționale cu Jandarmeria. Acestea au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, care sunt prezenți zilnic în zonă pentru a preveni implicarea elevilor în comiterea de fapte antisociale și pentru a asigura o intervenție rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea liceelor.

Activitățile preventiv-educative s-au desfășurat în colaborare cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Giurgiu. Cu această ocazie, elevii s-au familiarizat cu legislaţia în vigoare şi prevederile Codului Penal, fiindu-le exemplificate situații conflictuale şi modul în care pot preveni şi combate actele de violenţă întâlnite în incinta şcolii sau pe stradă. Totodată, au fost prezentate consecințele consumului de droguri și a altor substanțe cu efect halucinogen.

Prin intermediul acestor parteneriate, elevii vor putea participa la activitățile importante organizate la nivelul inspectoratului precum “Școala altfel la Jandarmeria Giurgiu” și “Ziua porților deschise – 3 aprilie”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!