La zi

Revelionul – în siguranță

Peste 100 de jandarmi au acționat zilnic, în perioada 31 decembrie 2016 – 03 ianuarie 2017, pentru ca giurgiuvenii să se poată bucura de mini-vacanța prilejuită de trecerea dintre ani în condiții de siguranță și liniște publică. Jandarmii au fost angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională. Datorită prezenței active în stradă, pe timpul misiunilor nu au fost înregistrate incidente.
În prima zi a anului, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor reglioase oficiate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Vasile cel Mare în lăcașuri de cult din municipiul Giurgiu și localitățile Bolintin Vale, Letca Nouă și  Drăgănescu.
În perioada menționată jandarmii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.700 lei pentru adresarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, provocarea sau participarea efectivă la scandal, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și tulburarea liniștii publice.
În ultima zi a anului, jandarmii au întocmit, în 2 cazuri, actele de sesizare pentru nerespectarea regimului materialelor explozive și au confiscat peste 100 de articole pirotehnice, acestea fiind predate Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu pentru continuarea cercetărilor.
***
La început de an, jandarmii giurgiuveni mulțumesc tuturor cetățenilor care au înțeles necesitatea măsurilor preventive adoptate în perioada sărbătorilor de iarnă și le vă urează un An Nou fericit, cu multe reușite și împliniri.  

IJJ Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!