Social

Românce bătute la fiecare 30 de secunde

femeie-este-batuta-la-fiecare-30-de-secunde-213644Cazul Alexandrei Stan ţine prima pagină a presei din aceste zile, violenţa domestică creând premisele unor discuţii ample, dublate de legislaţii pe măsură în ultimii ani. Spunem violenţă domestică, sau conjugală – numiţi-o cum doriţi – pentru că Marcel Prodan, din câte am înţeles, era/este mai mult decât un concubin al celei care a rupt topurile internaţionale, dar este infinit mai puţin cunoscută în ţară.

Una peste alta, indiferent că toată această tevatură poate fi o făcătură sau nu (ideea unui PR-ist dement), speţa privind violenţa conjugală trenează şi nu poate fi ignorată, oricât de misogin s-ar manifesta unele personalităţi de actualitate din viaţa noastră publică.

Violenţa conjugală este o realitate mult prea des întâlnită, statisticile fiind efectiv alarmante. Bunăoară, în ultimii 7 ani, în România au murit 800 de femei din cauza violenţei domestice, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Mai mult, cifrele arată că la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută în România.

Între 2010 şi 2012, au avut loc peste 65.000 cazuri de violenţă conjugală. Doar în 20% dintre acestea s-a dispus urmărirea penală a agresorului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!