Actualitate

România încă din primul moment al pandemiei a luat măsuri extrem de serioase. Guvernul Orban, preocupat permanent de soarta românilor

 De la începutul crizei create de  pandemia COVID‑19, Guvernul PNL a fost preocupat permanent de a ține legătura atât cu autoritățile, cu românii cât și cu mediul de business.

Măsurile luate au venit în sprijinului acestui mediu economic aflat sub asediu și să creeze zone de protecție acolo unde pericolele de pierdere – atât a locurilor de muncă cât și a business-ului viitor – sunt foarte mari.

Guvernul Orban a lansat instrumente concrete în continuarea celor de până acum (sprijin șomaj tehnic, garanții de stat, dobânzi subvenționate etc.).

Iata care sunt aceste măsuri:

  • Au fost interzise toate procedurile de executare silită, pe perioada stării de urgentă!
  • Se vor putea amâna plățile ratelor la bănci și la contractele de leasing. În plus, cei care-și achită datoriile în termen către stat vor beneficia de bonusuri.
  • Persoanelor fizice și juridice aflate în dificultate la plata ratelor către bănci sau companiile de leasing vor putea amâna plata acestora pentru o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020. De această măsură beneficiază debitorii – persoane fizice și juridice – care nu au restanțe la plata creditelor și ale căror venituri au fost afectate, direct sau indirect, de situația generată de pandemia de coronavirus. Cererea pentru suspendarea plății ratelor trebuie adresată instituțiilor de credit până la încetarea stării de urgență.

Prin urmare, Guvernul condus de Ludovic Orban a reusit intr-un timp scurt să creeze un mecanism funcțional care să urmărească evoluția economică în ansamblul ei și să ia măsurile necesare la timp. Totodata, Orban a cerut atoritătilor să monitorizeze măsurile implementate, astfel incat să se facă ajustări acolo unde e nevoie și să se identifice noi măsuri pentru sporirea impactului în economie. Aplicarea corectă a măsurilor luate va face ca orice fel de sprijin acordat să ajungă la cei care chiar au nevoie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!