Actualitate

 RUSALII ÎN SIGURANȚĂ

EFECTIVE POLIŢIENEŞTI SPORITE PENTRU PREVENIREA ŞI DESCURAJAREA FAPTELOR ANTISOCIALE ÎN PERIOADA 25 – 28 MAI 2018
 Având în vedere evenimentele organizate cu ocazia Sărbătorii Religioase – ”Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe”, precum și fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice din județ, polițiștii giurgiuveni vor acționa cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul tuturor localităților, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.
Astfel, în perioada următoare, în afara polițiștilor din dispozitivele de ordine și siguranță publică, pe raza județului Giurgiu vor fi prezenți la datorie și polițiști din cadrul celorlalte structuri ale inspectoratului.
Polițiștii rutieri vor monitoriza traficul rutier în vederea prevenirii evenimentelor grave și combaterii încălcării regimului legal de viteză, fiind monitorizate în special Drumul Național 6, Drumul Național 5  și municipiul Giurgiu.
De asemenea, se vor lua măsuri pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult.
Totodată, având în vedere faptul că în aceeași perioadă pe raza județului Giurgiu sunt organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea unor evenimente sociale la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane, polițiștii vor desfășura activități de prevenire furturilor din genți, buzunare, ocazie cu care vor fi distribuite materiale preventive.
Reamintim tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren.
Pentru petrecerea minivacanței de Rusalii fără incidente, Poliția Giurgiuveană recomandă atât celor care călătoresc, cât și celor care petrec la iarbă verde, un plus de vigilență și atenție la bunurile personale.
Astfel, pentru prevenirea furturilor din genți și buzunare, poliția recomandă cetățenilor:
Să fie atenți la bunurile pe care le dețin asupra lor, respectiv sume de bani, telefoane mobile, documente personale, etc.
Să fie atenți atunci când se află la cumpărături în supermarket, piețe sau zone aglomerate;
Să fie atenți la bunurile pe care le au asupra lor atunci când se află în mijloacele de transport în comun.
 
Pentru prevenirea furturilor din locuințe, poliția recomandă cetățenilor :
Dacă  pleacă de acasă pentru scurt timp, să nu lase ușa apartamentului neîncuiată;
Să fie atenți, ca în orice împrejurare să nu piardă sau să li se fure cheia;
Să nu permită accesul în locuință a persoanelor care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale, firme, asociații, etc.
POLIȚIA GIURGIUVEANĂ VĂ UREAZĂ SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ!
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!