Sport

Ruşinea României. Singura campioană de juniori A1 care n-a participat la faza naţională a competiţiei a fost cea din Giurgiu!

Juniorii A1 din Giurgiu nu se mai duelează cu omologii lor din alte judeţe FOTO: facebook.com, CSM Dunarea Giurgiu
Juniorii A1 din Giurgiu nu se mai duelează cu omologii lor din alte judeţe
FOTO: facebook.com, CSM Dunarea Giurgiu

Pentru prima dată în ultimii şapte ani campioana judeţului Giurgiu la juniori A1 a spus „pas” competiţiei organizate de FRF la nivel naţional. Această „performanţă” a fost reuşită de nimeni alta decât CSM Dunărea, formaţia cu cel mai mare buget din fotbalul giurgiuvean (evident, după Astra).

Ca la noi, la nimeni. După un final de sezon palpitant, cu meciuri de baraj şi contestaţii la sânge, campioana judeţului Giurgiu la Juniori A1 n-a mai mers la faza naţională. Adică fix acolo unde contează.

Ce spune regulamentul

CSM Dunărea Giurgiu trebuia să evolueze contra echipei Flacăra Moreni (campioana judeţului Dâmboviţa) în etapa interjudeţeană, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Concret, conform regulamentului FRF, în campionatul naţional de juniori A1, ediţia 2015/2016, au drept de joc fotbaliştii născuţi în anii 1997 şi 1998. De asemenea, „(…) pot participa şi jucători mai mici de vârstă, cu menţiunea că aceştia trebuie să prezinte o adeverinţă eliberată numai de Policlinica pentru Sportivi în care să se specifice că pentru respectivul jucător nu există contraindicații de a practica activitatea sportivă specifică fotbalului”.

Cum CSM Dunărea Giurgiu are numai 7 (şapte) jucători care se încadrează în anii de referinţă (născuţi 1997 şi 1998) era necesară o vizită la Policlinica pentru Sportivi din Capitală cu restul de sportivi (născuţi 1999 şi 2000).

Refuz de la Policlinica pentru Sportivi

Supriză însă. Conform preşedintelui CSM Dunărea, Adonis Puiu, directoarea Policlinicii pentru Sportivi ar fi refuzat să acorde adeverinţe pentru sportivii născuţi în 1999 şi 2000! Drept urmare, CSM Dunărea a înştiinţat federaţia că nu se va prezenta la partida cu Flacăra Moreni.

Meciul tur dintre campioana judeţului Dâmboviţa şi CSM Dunărea trebuia să se dispute joi, 9 iunie, la Moreni. Returul urma să aibă loc sâmbătă, 11 iunie.

160 de kilometri este distanţa dintre Giurgiu şi Moreni

Giurgiu şi „restul lumii”

Interesant este faptul că toate celelalte 35 de judeţe în care AJF-urile au organizat în acest sezon competiţii de Juniori A1 au fost reprezentate la acest nivel. Acestor judeţe se alătură şi municipiul Bucureşti (organizat de AMFB) care de asemenea a dat în 2016 o campioană de juniori A1.

E greu de crezut că formaţii precum Şoimii Topolog, Unirea Sântana, Euromania Dumbrăveni sau Metalul Peretu au evoluat exclusiv cu jucători născuţi în 1997 şi 1998. Dacă unele din cele 36 de echipe au folosit şi jucători mai tineri, de unde au făcut rost de adeverinţe?! Oficialii au fost mai implicaţi? Jucătorii n-au fost refuzaţi de medici? S-a jucat „pe fals”, ori cu îngăduinţa arbitrilor?!

Ce s-a întâmplat cu adevărat, numai cei implicaţi ştiu. Cert e că Giurgiu a ieşit încă o dată în evidenţă în mod negativ, într-un sector care de ani buni este „praf şi pulbere”.

Iată rezultatele înregistrate în etapa interjudeţeană a Campionatului Naţional de Juniori A1:

Sportul Şimleul Silvaniei (SJ) – VICTORIA CAREI (SM).......1-5 şi 0-0
Aerostar Bacău (BC) – STEAUA MAGICA IAŞI (IS)..............1-2 şi 0-3
PRECIZIA SĂCELE (BV) – KSE Târgu Secuiesc (CV).............7-1 şi 1-7
Quantum Club Galaţi (GL) – VIITORUL ÎNSURĂŢEI (BR).........1-0 şi 1-3
Şoimii Topolog (TL) – CFR CONSTANŢA (CT)...................1-5 şi 0-2
Flacăra Moreni (DB) – LPS MIRCEA ELIADE BUCUREŞTI (B)......3-0 şi 0-4
Victoria Muntenii Buzău (IL) – VENUS INDEPENDENŢA (CL).....2-3 şi 0-2
CSO Slănic (PH) – SPORTING PITEŞTI (AG)...................0-11 şi 0-3
CSS CARACAL (OT) – Metalul Peretu (TR).....................0-0 şi 4-2
CS STREHAIA (MH) – Viitorul Calafat (DJ)...................3-0 şi 1-2
FC BĂBENI (VL) – LSS Voinţa Sibiu (SB).....................3-0 şi 2-2
JIUL PETROŞANI (HD) – Ştiinţa Turceni (GJ).................6-2 şi 2-5
Unirea Sântana (AR) – INDUSTRIA SÂRMEI CÂMPIA TURZII (CJ)..2-2 şi 3-4
Pro Mureşul Topliţa (HG) – VIITORUL UNGHENI (MS)...........0-3 şi 0-4
PROGRESUL ŞOMCUTA MARE (MM) – FC Bistriţa(BN)..............2-1 şi 2-1
Viitorul Blândeşti (BT) – DORNA VATRA DORNEI (SV)..........0-2 şi 2-2
Bihorul Beiuş (BH) – Şurianul Sebeş (AB)...................1-0
LPS Buzău (BZ) – Euromania Dumbrăveni (VN).................6-1

*Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în etapa zonală;  

Judeţe reprezentate în faza naţională a competiţiei rezervate juniorilor A1: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea + municipiul Bucureşti.

Judeţe care n-au avut campionat de juniori A1 în sezonul 2015/2016: Caraş-Severin (a avut campionat de juniori B1), Ilfov (B1), Neamţ, Timiş (B1) şi Vaslui.

Judeţ(e) care a(u) avut campionat de juniori A1, dar n-a(u) fost prezent(e) la faza naţională: Giurgiu.

Orice comentariu în plus este de prisos.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!