Sport

Drumul spre Rio începe de la Ljubljana

Preliminariile pentru mondialul brazilian din 2014 debutează pentru noi pe 3 septembrie, când jucăm în Estonia. Astfel că în această seară, miercuri, 15 august, un amical în Slovenia – în capitala acestei ţări – pentru Victor Piţurcă a devenit testul cel mai potrivit.

Meciul va fi transmis de Antena 1 de la orele 21.45, întâlnire de care ne leagă, din nefericire, o amintire foarte neplăcută. În toamna lui 2001, România pierdea un meci de baraj cu Slovenia pentru mondialul din Japonia şi Coreea de Sud. După o înfrângere la limită chiar la Ljubljana, 1-2, în returul din Ghencea, naţionala pregătită pe-atunci de Gică Hagi rata cât pentru şapte meciuri, iar pentru ca ghinionul să fie perfect rotund, un anume Rudonja înscria singurul său gol în 52 de selecţii. Golul egalizator al lui Cosmin Contra nu-şi mai găsea ecou şi astfel ratam o calificare care la un moment dat ni s-a părut o simplă formalitate.

Din acel moment, practic, fotbalul românesc avea să se scufunde într-o mare de mediocritate, stare din care încă n-a ieşit. Să nădăjduim că Ljubljana 2012 va însemna, de data asta, un veritabil talisman pentru Piţurcă, Marica, Grozav, Tănase şi toţi ceilalţi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!