Actualitate Sport

Favoriţi la promovare. “Tunarii” din Malu au învins Progresul Bucureşti pe o căldură infernală

Matache, "sufocat" de colegi după deschiderea scorului FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Matache, „sufocat” de colegi după deschiderea scorului
FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Victorie importantă pentru Arsenal Malu în prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. “Tunarii” s-au impus cu 2-0 în faţa Progresului Bucureşti la capătul unui meci echilibrat în care diferenţa a fost făcută de condiţia fizică.

Judeţul Giurgiu ar putea avea din nou, după cinci ani, o echipă în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Văzută drept victimă sigură în faţa Progresului, Arsenal Malu a demonstrat că a învăţat ceva din precedentul baraj cu FC II Voluntari. Atitudinea jucătorilor şi condiţia fizică au fost esenţiale sâmbătă.

Aşezarea în teren: Malu (verde) - Progresul (albastru) INFOGRAFIE: Bogdan Vladu
Aşezarea în teren: Malu (verde) – Progresul (albastru)
INFOGRAFIE: Bogdan Vladu

Susţinuţi de o galerie frumoasă, jucătorii de la Progresul au început mai bine partida. Marius Mitu a testat vigilenţa lui Barbu cu un şut de la distanţă, însă “veteranul” Arsenalului a fost la post (minutul 5).

“Bancarii” presează în continuare. Angelo Vasilică nu prinde cadrul porţii după o acţiune a lui Mustafa Sidek (9).

Semnalul revenirii pentru gazde este dat de Alin Damian. “Decarul” Arsenalului execută excelent o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, însă Cernea se întinde şi respinge în corner (13). Un minut mai târziu fostul portar al Stelei reţine în doi timp mingea şutată de Silviu Radu.

În ciuda căldurii sufocante, ritmul este unul bun. Oaspeţii revin în ofensivă prin Iliescu, şutul acestuia fiind deviat (25).

Galeria Progresului a fost la înălţime / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Galeria Progresului a fost la înălţime / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Minutul 26 aduce o mare ocazie la poarta lui Barbu. Mingea loveşte transversala, revine în teren de unde Muller o împinge în plasă. “Centralul” Laurenţiu Ionaşcu anulează însă reuşita Progresului pe semnalizarea tuşierului Silviu Andreiu. Acesta a considerat că atacantul bucureştenilor se afla într-un ofsaid reactivat.

Gazdele nu se pierd însă cu firea. Combină cu dezinvoltură, iar ocaziile la poarta lui Cernea se înmulţesc. Mai întâi Damian reia cu capul peste poartă din poziţie bună după o centrare venită de pe partea stângă (33). Acelaşi Damian “croşetează” mai mulţi adversari, “scoate” în lateral pentru Miţă Gheorghe, însă şutul acestuia nu este cadrat (35).

În minutul 36 Sotir şutează puternic spre poartă, mingea se loveşte de Mihăiţă Gheorghe şi devine pradă uşoară pentru Barbu. Jucătorii Progresului au solicitat henţ la această fază.

Nu e timp însă de parlamentări. Fundaşii adverşi au mult de lucru. Aceştia reuşesc să blocheze şuturile lui Silviu Radu (38) şi Jelescu (40). Marius Mitu iese accidentat, iar Progresul se rupe în două.

“Tunarii” încheie repriza în atac, Alex Jelescu şutând puternic după o acţiune superbă, însă mingea izbeşte bara din stânga lui Cernea.

Progresul în regres… fizic

Jucătorii de la Malu ies montaţi de la cabine, dându-şi seama probabil că tradiţia nu câştigă meciurile.

În minutul 47 Silviu Radu ratează deschiderea scorului dând pe lângă poartă din poziţie ideală. Faza a fost una de toată frumuseţea: Danciu a deviat cu capul până la Damian, acesta a pasat în lateral de unde mijlocaşul stânga al “tunarilor” n-a reuşit să cadreze şutul.

Progresul nu numai că cedează centrul terenului, dar se confruntă cu o problemă majoră: jucătorii săi cad fizic.

O lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri lateral dreapta aduce deschiderea scorului. Mihăiţă Gheorghe centrează în careu de unde Antonio Matache reia din cădere, nemarcat, dintre visătorii Lazăr şi A. Vasilică (57).

Antonio Matache (dreapta) a câştigat duelul cu Mustafa Sidek FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Antonio Matache (dreapta) a câştigat duelul cu Mustafa Sidek
FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Gazdele simt slăbiciunea “bancarilor” şi continuă să preseze. Mihăiţă Gheorghe are şansa dublării avantajului, dar şutul său este parat de Cernea (59). Danciu este şi el aproape de gol în minutul 61, însă reia pe lângă la o fază la care se indicase şi ofsaid.

“Ghinionistul” Muller

Bucureştenii pot da lovitura în minutul 75, tot dintr-o fază fixă. Niţu execută o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea se duce pe poartă, Muller este acolo şi pare că atinge balonul care-l păcăleşte pe Barbu şi intră în plasă. Bucuria oaspeţilor durează puţin şi se transformă în furie. Al doilea gol anulat! De această dată la semnalizarea celuilalt tuşier, Florin Burlacu.

"Centralul" partidei, înconjurat de jucătorii Progresului după anularea celui de-al doilea gol FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
„Centralul” partidei, înconjurat de jucătorii Progresului după anularea celui de-al doilea gol
FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Matache show

În loc de 1-1 se face 2-0. Neobositul Antonio Matache, indiscutabil omul meciului datorită efortului depus, îl “vede” excelent pe Jelescu în careu. Mingea centrată de mijlocaşul Arsenalului de pe partea stângă se aşază cuminte pe capul golgheterului giurgiuvean care nu iartă (83).

Ferdin poate duce scorul la unul de neprezentare, însă preferă latul în locul unui vârf de gheată. Mingea e trimisă previzibil, iar Cernea prinde fără probleme.

Jelescu stabileşte scorul final; managerul "tunarilor" e în delir FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Jelescu stabileşte scorul final; pe margine, managerul „tunarilor” e în extaz
FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Se încheie 2-0, iar Malu are prima şansă în returul de peste o săptămână din Capitală. Chiar dacă are mulţi jucători tineri în echipă, fosta prim-divizionară n-a impresionat la un capitol la care ar fi trebuit să fie cel puţin la nivelul adversarilor: prospeţimea fizică.

“Credem în continuare în calificare. E totuşi Liga a IV-a, după o asemenea înfrângere se poate câştiga uşor şi cu 4-0. Dar pentru asta cei tineri trebuie să înţeleagă că e nevoie să alerge mult, nu să meargă pe vârfuri” – Cornel Cernea, portar Progresul Bucureşti.

“Diferenţa a fost făcută astăzi şi de ambiţie, dar şi de condiţia fizică. Sunt foarte bucuros că am câştigat, mai ales că am reuşit să marchez şi un gol. Trebuie să rămânem concentraţi în retur” – Antonio Matache, mijlocaş Arsenal Malu.

Malu - Progresul 2-0 / INFOGRAFIE: Bogdan Vladu
Malu – Progresul 2-0 / INFOGRAFIE: Bogdan Vladu

ARSENAL MALU – Progresul Bucureşti 2-0 (0-0)
[’57 Matache, ’83 Jelescu]

ARSENAL MALU: G. Barbu – G. Alexandru, Marius Gheorghe (cpt.), Lincu, G. Rădulescu – Damian, Mihăiţă Gheorghe (66 Nemţescu), Matache, S. Radu (63 Dăianu) – Danciu (79 Ferdin), Jelescu (85 Anghilin). Antrenor: Andrei NEMŢESCU
PROGRESUL BUCUREŞTI: Cernea – C. Stanciu, C. Voicu (cpt.), C. Lazăr, Anghel (88 C. Vasilică)– A. Vasilică, Sotir, M. Mitu (42 Niţu), Iliescu (66 Ştefan) – Sidek, Muller (90 Împuşcatu). Antrenor: Dan PĂUN

Stadion: „Malu Arena”, Malu;
Spectatori: 200;
Arbitri: Laurențiu Ionașcu (Buzău) – Florin Burlacu (Urziceni) și Silviu Andreiu (Buzău);
Cartonaşe galbene: Mihăiţă Gheorghe (53) / M. Mitu (27), Sotir (37), Stanciu (68), Sidek (90);
Omul meciului: Antonio Matache (Arsenal Malu).

Şi-au pierdut “busola”

Campioana municipiului Bucureşti n-a beneficiat sâmbătă de aportul “simbolului” său. Gigel Coman (37 de ani) era trecut titular pe foaia de joc, însă fanii Progresului nu l-au mai văzut în teren. Mijlocaşul s-a accidentat la antrenamentul de dinaintea fluierului de start al arbitrului şi a fost înlocuit cu Ionuţ Sotir.

Oaspeţii l-au pierdut în minutul 42 şi pe celălalt “veteran” din zona mediană a terenului, Marius Mitu (39 de ani), misiunea de pe gazon devenind mult mai grea fără experienţa fostului mijlocaş care în urmă cu un deceniu făcea furori în campionatul belgian.

Returul dintre Progresul Bucureşti şi Arsenal Malu este programat la 25 iunie pe stadionul „Romprim” din Capitală, cu începere de la ora 17.30.

Câştigătoarea barajului va promova în Liga a III-a.

Text şi infografie: Bogdan Vladu
Foto: DAniel Grecu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Alexandru 19 iunie 2016 at 12:59

Felicitari autorului pentru aceasta cronica de foarte buna calitate. Multi oameni care pretind ca sunt ziaristi ar avea ce invata. Succes in continuare!

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!