Actualitate

S.O.S. Mănăstirea Comana, un loc încărcat de credinţă şi istorie!

manastire 3 Ajunşi la Comana, nu aveam cum să nu oprim şi la Mănăstirea Comana, un loc încărcat de istorie, un punct de referinţă nu doar pentru giurgiuveni. Ceea ce am văzut aici ne-a bucurat, dar ne-a şi întristat, deopotrivă. Ne-a bucurat să observăm din nou spiritul de buni gospodari al celor ce păstoresc mănăstirea. Asta în ciuda faptului că întreaga  construcţie e un şantier. Multe flori de jur împrejurul mănăstirii, construcţii noi.

Ne-a întristat, însă, faptul că de mai bine de un an de zile ar fi trebuit să fie gata lucrările de restaurare şi modernizare de la Mănăstirea Comana. Proiectul, în valoare de câteva milioane de euro, este executat cu bani europeni, în cadrul Programul Operațional Regional 2007-2013. Proiectul a fost început în 2011.

comana mastire panouVă reamintim că, în luna decembrie 2010, Consiliul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu Mănăstirea Comana a reuşit să implementeze proiectul „Restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a monumentului istoric Mănăstirea Fortificată Comana şi modernizarea infrastructurii conexe”. La acel moment nimeni nu se gândea că vom ajunge în 2016 şi proiectul nu va fi gata. Din păcate, cu regret o spunem că şi acest proiect a avut soarta altor proiecte câştigate de administraţia judeţeană, dar care ar fi trebuit finalizate în acest mandat.

comana parte cladire manasrtireN-a fost să fie aşa! Din nefericire, ca majoritatea proiectelor CJG nici acesta nu a fost dus la bun sfârşit de preşedintele CJ,  Vasile Mustăţea. Dacă lucrările nu se finalizează există riscul pierderii finanţării. De ce nu s-a finalizat proiectul? Actualul preşedinte al CJ, Vasile Mustăţea ar trebui să ne dea răspunsul la această întrebare. Şi, la multe altele, legate de proiectele cu finanţare europeană. Dar, probabil, acesta va căuta şi găsi vinovaţii. Culmea ironiei este că acum Vasile Mustăţea vine şi cere, din nou, giurgiuvenilor votul,  pentru un mandat de consilier judeţean. Iar oamenii de rând, deja,  se întreabă dacă nu cumva a fost vorba de nepricepere sau de reacredinţă din partea lui Mustăţea?

Cert este doar faptul că nimic din ceea ce a promis în 2012 Vasile Mustăţea nu a realizat. Ba, mai mult, va lăsa în urmă un dezastru generalizat pentru care, probabil, va trebui să şi răspundă.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!