Actualitate

DAJ Giurgiu: In curând, rosiile de Colibaşi vor ajunge pe mesele românilor

Multă muncă, migală şi rezultate pe măsură! Este secretul succesului pentru legumicultorii din Colibaşi, o zonă cunoscută de altfel şi la nivel naţional. Si anul acesta fermierii vor primi fiecare 3.000 de euro pentru roșiile cultivate în solarii. Campania de depunere a dosarelor la DAJ Giurgiu se afla in plina desfasurare. Au fost depuse si verificate un numar de 250 dosare. Anul trecut s-au inscris in program 2100 persoane.

Pentru a vedea cum stau lucrurile la acest moment, si daca vom avea in curand la piata rosii romanesti, secretarul de stat in MADR, Gheorghe Stefan a mers la Colibasi, insotit de directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochisor si de prefectul Aneta Matei.

” Si anul acesta fermierii vor primi fiecare 3.000 de euro pentru roșiile cultivate în solarii. Campania de depunere a dosarelor la DAJ Giurgiu se afla in plina desfasurare. Ne dorim sa avem in piete produse romanesti. Ne bucuram ca in utima perioada, romanii consuma produse romanesti”, a subliniat Gheorghe Stefan.

Au poposit in doua gospodarii. Pe membrii familia Barbu i-am gasit in solarii, unde efectuau lucrari specifice. Ne-au spus ca vor culege prima recolta intr-o saptamana, rosiile fiind in parg.

Si familia Mihalache se afla printre randurile de rosii. Prima recolta va fi gata in 3 saptamani. Pana atunci vor livra la piata varza, gulii si castraveti. „Ne bucura interesul acordat de la nivelul ministerului si al DAJ . În plus, şi la nivelul comunei există preocupare pentru sprijinirea producătorilor locali”, a declarat Roxana Mihalache.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!