Actualitate

Să dăm Cezarului ce e al Cezarului : Gheorghe Ștefan a avut dreptate cu privire la Piața de pește

_DSC0029Specialist în domeniu, cu o  activitate care-i legitimează orice comentariu vis-a-vis de Piața de Gross de pește din Giurgiu, inaugurată cu mare fast sâmbătă, 3 octombrie, Gheorghe Ștefan, copreședintele PNL local, fiind  prezent la eveniment, a constatat exact ce se aștepta. O investiție de 2,5 milioane euro, ce funcționa cu câteva vitrine deservite de aceiași comercianți din Piața centrală și nicidecum de organizațiile de pescari de pe Dunăre. Pregătit pentru această deziluzie, privind, mai ales, diversitatea  de produse și specii de pește, Gheorghe Ștefan a prezentat un atlas  al speciilor care trăiesc în  Marea Neagră, pentru a-i arăta primarului Barbu cam ce ar fi trebuit să se găsească în vitrinele de prezentare.Având în vedere  slaba organizare, dar și prezentarea ce lăsa de dorit, liberalul anticipa clar că, în zilele următoare, comercianții se vor întoarce la locurile lor din Piața centrală, iar Piața de pește își va închide porțile.

Insistând pe convingerea sa că Piața de pește nu-și justifică în nici un fel utilitatea și oportunitatea, vorbitorul atenționează asupra faptului că singurii perdanți vor rămâne doar giurgiuvenii, cei care vor plăti, timp de cinci ani, toate taxele și impozitele pentru acoperirea acestei investiții faraonice.

Așadar, dacă domnia sa ar fi îndeplinit vreo funcție în Ministerul Agriculturii, nu ar fi girat niciodată această investiție, subliniind faptul că ceea ce s-a dorit a fi o bursă de pește  nu seamnă  deloc  cu ceea ce este prezentat, aici.

Revenind la experiența sa în domeniu, Gheorghe Ștefan exemplifică  activitatea  Bursei de pește din Londra unde a lucrat în urmă cu 20 de ani, unde fluxul activității dintr-o noapte reprezenta  peste 2 mii de tone de pește vândut. La Giurgiu, însă, pe lângă faptul că nu există pește, consumatorii mai sunt și înșelați. În loc de plătică li se vinde roșioară. O piață de gros de pește ar fi trebuit dotată cu o bandă rulantă, unde să fie prezentată întreaga marfă, iar prețul de vânzare să fie stabilit descrescător prin strigarea ofertelor.

Lipsa de perspectivă, pentru funcționarea investiției la întreaga capacitate, este anulată de Gheorghe Ștefan și atunci când vorbește de neexistența  vadului comercial, dar și a posibilității de aprovizionare. Canalul din apropiere, cu doar un metru de apă, nu permite navigarea și aducerea vagoanelelor de pește, despre care făcea vorbire primarul Barbu.

Catalogând-o, deci, ca fiind un fiasco total,  Piața de pește va trebui achitată de giurgiuveni, timp de cinci ani, după care, când legea va permite, aceasta va fi, cu siguranță, vândută.  Însă, singurul lucru pe care și-l mai dorește Gheorghe Ștefan este ca Barbu să nu mai fie atunci primar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Bălaşa Georgeta 7 octombrie 2015 at 10:09

Primarul, Barbu este el însuşi un fiasco…..

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!