La zi

COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL GIURGIU: PSD predă România pe mâinile „penalilor”

 

Siglă_nouă_PNLPartidul Naţional Liberal priveşte cu îngrijorare crescândă evoluţia evenimentelor premergătoare Congresului PSD, la care principalul partid de guvernământ urmează să îşi aleagă ca preşedinte, în locul premierului-inculpat, un deputat-condamnat. Acest fapt odată consumat, va deveni clar pentru întreaga opinie publică şi, din păcate, pentru toate statele democratice, că PSD vrea să acrediteze ideea că în România furtul din banul public și corupția sunt acceptabile, tolerabile, că aceste fapte sunt permise și nu e nimic în neregulă cu asta.

Liberalii giurgiuveni au motive suplimentare să considere că alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD este nocivă pentru climatul politic naţional în general, dar cu precădere pentru judeţele din sudul ţării, acolo unde  baronul de Teleorman şi-a extins an de an influenţa şi interesele. Iar declaraţia publică, repetată, a preşedintelui Organizaţiei judeţene Giurgiu a PSD, Niculae Bădălău, de susţinere la conducerea partidului a condamnatului Liviu Dragnea, vine să confirme că PSD, prin toţi exponenţii lui, indiferent de nivelul ierarhiei în partid, nu urmăreşte altceva decât să îşi aservească România în ansamblul său, să o transforme într-o feudă de partid în care drepturile constituţionale şi justiţia sunt cuvinte lipsite de conţinut.

            „Liviu Dragnea va rămâne în memoria românilor nu pentru vreo lege bună promovată ca om politic, ci pentru că a călcat în picioare voturile românilor, pe care i-a tratat ca pe simple obiecte ce pot fi extrase din casă și duse la urnele de vot. E foarte grav să fii trimis în judecată pentru fapte conexe corupției, cum e cazul lui Ponta, dar e poate mai grav să fii condamnat pentru fraudarea voturilor românilor. Or, Dragnea a adus un afront major democrației din România, atacând fundamentul acesteia, care este votul”, a arătat Gheorghe Ştefan, copreşedintele PNL Giurgiu, în conferinţa de presă de vineri, 2 octombrie. „PSD are președintele pe care îl merită: un escroc electoral, exponent al baronilor locali. Practic, PSD înlocuiește un inculpat trimis în judecată pentru fapte conexe corupției – Victor Ponta, cu un condamnat în primă instanță pentru fraudă electorală – Liviu Dragnea, ca şi când se ghidează după sloganul: «Pleacă inculpatul, vine condamnatul!»”, a mai spus Gheorghe Ştefan.

La rândul său, copreşedintele liberal Dumitru Beianu a reamintit că viitorului preşedinte ales al PSD i se pot imputa mult mai multe decât cele care au dus la condamnarea sa în primă instanţă pentru fraudarea unui scrutin. „Liviu Dragnea este artizanul proiectului de lege al descentralizării, care a fost declarat în ansamblu neconstituțional, iar faptul că regionalizarea nu este realizată va duce România în imposibilitatea accesării unei importante categorii de fonduri europene. Şi tot lui Dragnea trebuie să i se pună  în responsabilitate impunerea Ordonanţei de Urgenţă 55, prin care s-a denaturat însuşi sensul democrației în România”, a subliniat Dumitru Beianu.

Biroul de presă al PNL Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!