Actualitate

SĂ PROTEJĂM PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ!

 Polițiștii giurgiuveni s-au întâlnit, cu ocazia Zilei Mondiale a Conștientizării Abuzurilor asupra Vârstnicilor, cu pensionari din cadrul Asociației Persoanelor Vârstnice din municipiul Giurgiu, cu care au vorbit despre siguranța lor, despre metodele cele mai eficiente prin care să se reducă riscul victimizării și posibilitatea persoanelor rău intenționate de a comite infracțiuni.
Persoanele în vârstă au nevoie de sfaturi, cu atât mai mult cu cât, în momentul în care se confruntă cu situații neplăcute, acestea sunt înclinate să reacționeze mai mult emoțional și mai puțin rațional.
Prin expunerea unor cazuri concrete, polițiștii i-au ajutat pe vârstnicii din Giurgiu să identifice situațiile de risc, astfel incat sa aiba capacitatea să le prevină și, totodata, i-au sfătuit să nu țină în casă sume mari de bani sau bunuri de valoare. Mai mult, să nu le permită necunoscuților care vor să-i sensibilizeze cu povești impresionante de viață să le intre în locuință și să nu dea curs unor apeluri telefonice prin care sunt anunțați că un membru al familiei este rănit în urma unui accident de circulație și are nevoie de o sumă importantă de bani.
Pin urmare, s-a dorit cunoasterea problemelor și provocărilor cu care se confruntă vârstnicii. Este unul dintre momentele în care trebuie să ne amintim că persoanele vârstnice sunt părinții sau bunicii noștri și au dreptul la o viață demnă, liberă de orice fel de abuz, inclusiv de exploatare financiară și materială.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!