Comentarii

Să tot trăieşti în Giurgiu! 130 de locuri de muncă vacante pentru aproape 7.000 de şomeri!

someri (1)

Despre problema lipsei locurilor de muncă şi a şomajului din ce în ce mai ridicat în Giurgiu aproape că nu mai are sens să vorbim, abordarea acestui subiect echivalând, pentru giurgiuveni, cu „răsucirea cuţitului în rană”. Promisiuni, de genul celor 7.000 de locuri de muncă create în primul an de mandat al primarului Barbu, nu mai sunt nici măcar ascultate de nimeni, că de crezut… cine să mai creadă aşa ceva?

Iar datele oficiale vin să confirme ceea ce giurgiuvenii simt, pe pielea lor, de ani de zile: că – cel puţin din punct de vedere al locurilor de muncă (nu că din alte puncte de vedere ar fi mai bine…) o ducem din ce în ce mai rău.

Aşa se face că AJOFM anunţă că, în perioada 17-24 septembrie, sunt vacante 127 de locuri de muncă, în condiţiile în care, în acelaşi comunicat, aceeaşi instituţie anunţă că numărul şomerilor înregistraţi în judeţul Giurgiu este de 6.847 persoane, ceea ce înseamnă un loc de muncă pentru aproximativ 54 de şomeri!

Evident, majoritatea slujbelor oferite de angajatorii din Giurgiu se adresează celor cu studii medii şi profesionale (deşi nici aici nu am băga mâna în foc că un „meseriaş” într-o anumită profesie chiar şi-ar găsi un loc de muncă). Oricum, dacă e să ne luăm după anunţurile ofiicale ale AJOFM, s-ar căuta de la muncitori necalificaţi şi până la tâmplari, ţesători sau recepţioneri.

Dacă cumva aveţi „norocul” de a fi un giurgiuvean ce a absolvit o facultate şi, din prea mult patriotism local, v-aţi întors acasă, nicio speranţă de a vă găsi un loc de muncă pe măsura pregătirii!

În aceeaşi listă a locurilor de muncă vacante apar, într-adevăr, şi oferte pentru absolvenţii de studii superioare:11! Dar nu vă gândiţi că angajatorii din Giurgiu caută medici, ingineri, jurişti ori alte specilalizări ale facultăţilor din România! Nu! Dacă aţi absolvit o facultate, v-aţi putea angaja cel mult ca secretar, asistent medical sau şef de formaţie!

Aşteptăm cu nerăbdare următoarele date ale AJOFM, care, probabil săptămâna viitoare va „raporta cu mândrie” tot vreo sută de locuri de muncă vacate pentru miile de şomeri din Giurgiu care şi-au pierdut demult speranţa că îşi vor mai putea găsi vreodată o slujbă în Giurgiu, mulţi dintre ei alegând să lase în urmă familie, copii, părinţi, prieteni şi să plece în lumea largă, pentru a câştiga o pâine, că acasă… n-au nicio şansă!

C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!