Actualitate

Salariile din CJG, recâştigate printr-o manifestaţie spontană

Găselniţa PDL de a bloca bugetul propriu al CJG prin atacarea acestuia în instanţă prin intermediul Prefecturii Giurgiu a trezit în conştiinţa angajaţilor afectaţi flacăra intensă a uzului democraţiei, manifestaţia de stradă, protestul, solicitarea drepturilor în mod incisiv şi imperativ.

Miercuri, 7 martie, platoul din faţa sediului Direcţiei de Finanţe Publice din Giurgiu a trepidat sub presiunea vocilor celor câteva sute de angajaţi din CJG şi instituţiile subordonate.

După ce, încă de la orele dimineţii şi până la prânz, contabilii acestor instituţii au aşteptat în zadar un răspuns favorabil privind decontarea ordinelor de plată pentru salarii, posibilitatea nefastă a neplăţii salariilor a generat, printr-o solidaritate care din păcate uneşte românii numai în momente tragice, o manifestaţie spontană pentru cererea unor drepturi meritate.

Salariaţii Direcţiei Judeţene de Transport prezenţi în primele rânduri ale manifestanţilor, sosiţi aici direct din teren, îmbrăcaţi în hainele de lucru, au fost printre cei mai vocali protestanţi, campania de deszăpezire, derulată zi şi noapte fiind un motiv arhisuficient pentru o revendicare de bun simţ.

Gheorghe Ungureanu, director tehnic la DJT, ne-a declarat că acest miting spontan vine ca urmare a tergiversărilor ilogice pe care Direcţia de Finanţe le face în privinţa decontării salariilor, mai ales că marţi, o zi mai devreme, consilierii judeţeni aprobaseră un nou buget propriu al CJG, neatacat încă în instanţă de către Prefectură, şi deci aplicabil imediat, deci perfect legal. Numai că evidenţa, realitatea şi adevărul par să reprezinte adevărate provocări pentru partidul de guvernământ, negarea acestora şi schimbarea sensului reprezentând practici intrinseci ale puterii.

Manifestanţii, în faţa totalei lipse de reacţie din partea conducerii Direcţiei de Finanţe, au pătruns iniţial în holul instituţiei şi apoi, excedaţi de acest imobilism sfidător, au ajuns în faţa biroului directorului Virginia Velican. După ore de aşteptare, câţiva dintre directorii din CJG au pătruns în biroul directorului Velican, unde a avut loc un joc de-a şoarecele şi pisica, un dialog al surzilor cu un final aşteptat cu sufletul la gură de către cei aflaţi afară. Ion Mateescu, director general la DJT, unul din personajele piesei derulate în cabinetul directoarei, ne-a declarat că „ Deblocarea bugetului a însemnat efectul dreptăţii creat de oameni nevinovaţi care şi-au cerut drepturile salariale pentru munca depusă. Măgăria creată de sistemul portocaliu cu influenţe totale asupra Prefecturii Giurgiu a făcut ca bugetul să fie atacat pe nedrept şi fără motiv întemeiat. Acest fapt ne-a determinat ca în după amiaza zilei 7 martie, atât pe salariaţii DJT cât şi ai celorlalte instituţii ale CJG să aflăm adevărul chiar de la sursă, adică de la doamna Virginia Velican, director Finanţe Publice Giurgiu.

După două ore de aşteptare în holul instituţiei am reuşit să intrăm în biroul dânsei împreună cu alţi colegi directori şi am pus cap la cap motivele atacării bugetului. După o oră de negocieri şi cuvinte jignitoare primite de la doamna director am ajuns la concluzia necesităţii prezenţei juriştilor atât de la CJG cât şi de la Finanţe Publice. Discutând pe documente pentru că verbal nu ne-am putut înţelege, motivul invocat de directorul Velican fiind legat de primirea unui document de la Bucureşti, jurista de la finanţe a concluzionat că ne putem lua fără nici o reţinere salariile. Bineînţeles că doamna Velican a făcut feţe-feţe, fiind total nemulţumită de această poziţie şi neavănd încotro s-a deblocat această situaţie. Concluzia mea este că a fost un act răuvoitor, bine premeditat împreună cu liderul PDL Marin Anton care se afla în secretariatul doamnei director de când am intrat şi până la plecare. Încă o dată, giurgiuvenii au avut dreptate şi s-a dovedit că partidul de la guvernare nu doreşte binele cetăţenilor. Îmi doresc să nu mai întâmpinăm asemenea situaţii şi să ne jucăm cu vieţile oamenilor pentru că şi aşa salariile sunt între 600 şi 800 lei.”

Salariaţii potenţial afectaţi de aceste stratageme disperate ale PDL s-au convins că vocea oamenilor şi forţa pe care o reprezintă ei le aparţin şi pot fi folosite, paşnic dar hotărât, că în acest an, forţa dată de vot poate fi folosită radical pentru negarea răului de până acum şi consacrarea celor care le vor binele. Portocaliul PDL devine străveziu în ochii alegătorilor, tinzând spre invizibil.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!