Social

Sănătatea din farfurie, acţiune de educare a elevilor

Ce cuprinde o alimentaţie sănătoasă şi ce ar trebui să conţină pacheţelul pentru şcoală? Mai mulţi elevi au aflat răspunsurile la aceste întrebări de la specialiştii din cadrul programului de nutriţie “Alimentaţia sănătoasă şi viaţa”. Activitatea a avut loc vineri, 25 martie, în sala de festivităţi a Şcolii Academician „Marin Voiculescu”, ce a fost plină de elevi de la clasele primare şi gimnaziale, nu doar de la această unitate de învăţământ, ci şi de la Şcoala nr. 6 şi Şcoala Generală din Frăteşti.

Programul în cadrul căruia a avut loc această activitate este iniţiat de Ministerul Sănătăţii, derulat la nivel judeţean de Direcţia de Sănătate Publică şi implementat de cinci şcoli giurgiuvene. Organizatorii au cuprins în program nu doar o parte de teorie ci şi un concurs inedit, în care cei mici au fost puşi să îşi demonstreze inventivitatea în bucătărie şi să aleagă o reţetă cu legume şi fructe.

Prin acest program se urmăreşte educarea copiilor în domeniul alimentaţiei şi implicarea lor în activităţi care să le menţină condiţia fizică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!