Actualitate Social

„Săptămâna Patimilor” la Penitenciarul Giurgiu

penitenciar-inselaciune-accidentulSlujbe în fiecare zi, de luni, 14 aprilie, şi până pe 27 aprilie, spectacole cu şi pentru ei, dar şi un concurs cu învăţături creştine din Sfânta Scriptură şi din tradiţie. Deţinuţii Penitenciarului Giurgiu vor avea o „Săptămână a Patimilor” plină cu evenimente.
Cei de la unitatea amintită anunţă, printr-un comunicat că, între 14-17 aprilie, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, preotul capelan din cadrul penitenciarului va oficia slujbe şi spovedanii la care vor participa persoanele private de libertate din Penitenciarul Giurgiu.

Tot luni, 14 aprilie, deţinuţii care fac parte din corul capelei şi din brigada artistică a Penitenciarului Giurgiu prezintă celorlalte persoane private de liberate şi cadrelor unităţii un program artistic, cu prilejul Sărbătorilor Pascale.
„În data de 15 aprilie, Biserica Evanghelică Română va susţine un program de cântece cu tematică religioasă şi va oferi daruri pentru persoanele private de libertate, lipsite de mediu de suport. Sâmbătă seara, pe 19 aprilie, la ora 23.00, va începe Rânduiala de slujbă premergătoare Slujbei de Înviere, cu aprinderea Luminii Sfinte de la Sfântul Altar şi cu sfinţirea Paştelui ce vor fi distribuite pe fiecare secţie de deţinere,  la fiecare cameră”, se arată în comunicatul celor de la Penitenciar.
Slujba, mai spun ei, va fi transmisă în direct prin intermediul staţie TV cu circuit închis din cadrul Penitenciarului Giurgiu. În a doua şi a treia zi de Paşti, vor fi oficiate slujbele „Sfintei Liturghii” în Capela unităţii.
„În perioada 14-18 aprilie, la nivelul penitenciarului va avea loc concursul „Paştele la români”, constând în prezentarea tematică a unor învăţături creştine din Sfânta Scriptură şi din tradiţie. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale,  persoanelor private de libertate le vor fi oferite ouă roşii, cozonaci din partea Episcopiei Giurgiului şi vor fi distribuite  haine persoanelor private de libertate aflate în nevoie”, este precizat în comunicat.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!