Actualitate

Sărbătoare astăzi, în Portul Giurgiu, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Sfântei Maria Mare

marinamicAutorităţile publice giurgiuvene au sărbătorit joi, în Portul Giurgiu, Ziua Marinei Române şi a Sfântei Maria Mare, în prezenţa unui număr mare de spectatori de toate vârstele, dar şi a Zeului Neptun, însoţit de nimfele sale. Manifestările au început la ora 9.00, cu intonarea imnului de stat, preşedinte Ligii Navale Române, comandorul Cucu Dumitru vorbind despre semnificaţia acestei zile.

Programul a continuat cu oficierea unei slujbe religioase, dar şi cu aruncarea în apele Dunării a unei coroane de flori, în formă de ancoră, de către reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene prezente la eveniment.

Pentru publicul adunat în Portul Giurgiu, în această dimineaţă, a cântat Orchestra de Suflători Valahia a Centrului Cultural „Ion Vinea”, iar sportivii de la cluburile “Aquila” şi “Nova Force”  au fost autorii unor demonstraţii de arte marţiale.

Cel mai aşteptat moment al zilei a fost primirea Zeului Neptun, însoţit de trei nimfe.

Au urmat apoi jocurile marinăreşti la care s-au înscris atât giurgiuveni veterani ai acestor competiţii, cât şi tineri sportivi de la Aquila.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!