Social

Sărbătoare la Crucea Roşie: pe 4 iulie se împlinesc 138 de ani de la înfiinţare

voluntari cr rosiePrezenţă discretă în viaţa de zi cu zi, dar extrem de importantă în cazul unor dezastre sau calamităţi, Crucea Roşie Română a împlinit, pe 4 iulie, „venerabila” vârstă de 138 de ani.

La Giurgiu, inimoşii voluntari ai Crucii Roşii au sărbătorit prin… muncă.
Pe 4 iulie 1876 lua fiinţă Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti, printre semnatarii actului de înfiinţare numărându-se personalităţi importante ale acelor vremuri: Dimitrie Ghica, Nicolae Creţulescu sau C.A. Roseti.
În cei 138 de ani de existenţă, Crucea Roşie Română şi-a câştigat titlul de simbol al speranţei şi alinării pentru cei aflaţi în suferinţă, voluntarii de Cruce Roşie fiind mereu alături de cei aflaţi la nevoie, indiferent că vorbim despre războaie, epidemii, cutremure, inundaţii sau secetă.
Filiala Judeţană de Cruce Roşie Giurgiu este, de mult timp, o prezenţă importantă în viaţa judeţului şi, la ceas aniversar, reprezentanţii Crucii Roşii Giurgiu urează tuturor volun şi colegtarilor, dar şi colaboratorilor (în special primarilor din comunele judeţului, dar şi tuturor colegilor din Inspectoratul de Jandarmi, unde sunt foarte mulţi voluntari de Cruce Roşie, Inspectoratul Şcolar şi ISU) „La mulţi ani”!
C.M.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!