Actualitate Comunicate

Șase oferte au fost depuse pentru construirea clădirilor unde vor funcționa secțiile de oncologie și neurologie și centrul de îngrijiri paliative din cadrul noului Spital Județean de Urgență Giurgiu.

Șase oferte au fost depuse pentru construirea clădirilor unde vor funcționa secțiile de oncologie și neurologie și centrul de îngrijiri paliative din cadrul noului Spital Județean de Urgență Giurgiu.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ℹ Am reușit să obținem anul trecut aprobarea Guvernului României pentru construirea acestor noi secții pentru cetățenii din județul Giurgiu. Reușita a fost posibilă datorită echipei liberale care conduce județul Giurgiu.

ℹ Am făcut din proiectul de construire a unei secții de oncologie un proiect de suflet al meu. Oamenii care se luptă cu această boală necruțătoare au și așa o viață cumplită. Nu trebuie să le fie limitat accesul la tratament, din cauza locului în care trăiesc! Este inuman să fie puși pe drumuri zeci de kilometri pentru a beneficia de tratament.

ℹ Încă din 2019, la inițiativa mea, consilierii județeni ai PNL Giurgiu au propus construirea unui centru oncologic dotat corespunzător și achiziționarea unui aparat de radioterapie. Situația din județ era și este una dramatică, numeroși bolnavi de cancer din județ fiind nevoiți să se deplaseze la București pentru a putea beneficia de asemenea terapii. Din păcate, reprezentanții PSD au respins amendamentul PNL. PSD avea majoritate în CJ Giurgiu iar Marian Mina era în acel moment președintele CJ Giurgiu.

ℹ Odată ce PNL a câștigat alegerile locale, am fost alături de colegii mei din administrația locală, pentru a obține finanțarea acestui proiect din fonduri europene. Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. În acest caz, oameni pentru care orice amânare are un efect devastator.

ℹ Accesul la tratament, indiferent de locul unde trăiește un cetățean, este unul dintre principiile UE, pe care l-am sprijinit în Parlamentul European. În calitate de europarlamentar, am cerut Comisiei Europene să abordeze inegalitățile dintre statele membre în ceea ce privește accesul la asistență medicală pentru bolnavii de cancer, arata Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!