Cultură

Schimbarea denumirii Teatrulu, începutul unei metamorfoze

Transformarea oraşului de la Dunăre în “Cetatea dramaturgiei româneşti”, schimbarea denumirii de Teatru Valah în Teatrul „Tudor Vianu” şi promovarea în exclusivitate a textelor dramatice scrise de autori români. Acestea erau principalele obiective declarate ale directorului Teatrului, Mircea M. Ionescu, la momentul preluării conducerii acestei instituţii în iulie 2010.

 

De atunci şi până în prezent au urmat o serie de evenimente ce au venit în completarea acestor obiective, iar luna aceasta a fost posibilă şi schimbarea denumirii, din Valah în Tudor Vianu. Referitor la acest subiect, Mircea M. Ionescu a declarat în conferinţa de presă de luni, 21 martie, că speră ca această schimbare să fie una de bun augur şi a argumentat alegerea făcută şi în caietul program al spectacolului “Noapte bună, Europa!”. Pentru a marca această schimbare, Mircea M. Ionescu a declarat că are de gând să organizeze în perioada următoare, în colaborare cu muzeograful Emil Păunescu, un eveniment de marcă. Un simpozion dedicat marii personalităţi giurgiuvene care a devenit patronul spiritual al teatrului din Giurgiu. Tudor Vianu va fi omagiat de personalităţi precum Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Eugen Simion şi poate chiar de fiii săi, Ion Vianu şi Maria Alexandrescu.

Cu această ocazie, Mircea M. Ionescu intenţionează să organizeze un concurs de cultură şi să dezvelească şi un bust al lui Tudor Vianu pe care să îl amplaseze în foaierul sau în faţa Teatrului.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!